ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΕ ΚΑΥΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΕ ΚΑΥΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ


ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ διαμαρτυρία κατάληψη για λίγη ώρα πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας ο Σύλλογος Μηχανικών Τριφυλίας παρουσία μελών του, όπου αναρτήθηκε πανό με τις προτάσεις του και ακολούθως δόθηκε Συνέντευξη τύπου.
Ο Πρόεδρος του επιστημονικού σωματείου κ. Νίκος Αναστασόπουλος τόνισε ότι διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θεωρούν ότι κατεδαφίζει την κοινωνική ασφάλιση με το ταμείο των μηχανικών να κινδυνεύει με απαξίωση,. ανεβάζοντας τις εισφορές σε αστρονομικά ύψη. Πρόσθεσε ότι οι εισφορές υπολογίζονται στο 38,5% του συνολικού εισοδήματος ενώ αν υπολογιστεί η φορολογική επιβάρυνση με 26-29% και το 100% της προκαταβολής φόρου με τις υπόλοιπες επιβαρύνσεις, καταλαβαίνουμε ότι δεν μένει τίποτα για να επιβιώσουν οι οικογένειες τους, ενώ το νομοσχέδιο από την στιγμή που δεν αφήνει περιθώριο επιβίωσης για τους μηχανικούς είναι άδικο και αντισυνταγματικό. Κάλεσε όλους τους μηχανικούς με τους άλλους επιστημονικούς φορείς να αντιδράσουν συλλογικά για την απόσυρση του νομοσχεδίου ενώ την Τετάρτη το απόγευμα θα διεξαχθεί συζήτηση για κλιμάκωση κινητοποιήσεων στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας όπου έχουν κληθεί οι φορείς της Τριφυλίας για συλλογική δράση, ενώ την Πέμπτη θα συμμετέχουν σε παντεχνική συνάντηση στην Αθήνα.
ΔΙΑΛΥΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ
Η Κατερίνα Τσιγγάνου επισήμανε ότι με βάση την ανταποδοτικότητα η σύνταξη των μηχανικών δεν είναι η πραγματική αλλά στην ουσία ένα επίδομα πρόνοιας με αποτέλεσμα οι εισφορές να μην ανταποκρίνονται στην αλήθεια, με αποτέλεσμα να εξαθλιώνει ένα ολόκληρο κλάδο. Εκτίμησε ότι η διάλυση του κοινωνικού κράτους ετοιμάστηκε από το 2006 και ήρθε η κυβέρνηση με τις επιταγές της Ε.Ε. να ολοκληρώσει το αίτημα στο οποίο είναι αποφασισμένοι να μην υποκύψουν. Εκτίμησε ότι είναι κοροιδία η βιωσιμότητα της κοινωνικής ασφάλισης και δεν πείθουν κανένα αφού το ασφαλιστικό σύστημα δεν είναι βιώσιμο αφού το μεγάλο κεφάλαιο έχουν καταληστέψει τα αποθεματικά των ταμείων, ενώ τα μέλη του ταμείου καλούνται με φορείς σε κοινές κινητοποιήσεις διότι σε αυτή την επίθεση είναι όλοι ευάλωτοι. 
Στην συγκέντρωση ήταν παρών από το Δ.Σ. ο  Γιώργος Διαμάντης, μέλη του σωματείου καθώς και τοπικοί φορείς ενώ το πανό που αναρτήθηκε δηλώνει την αντίθεση των μηχανικών στην νέα επιδρομή της επιβίωσης των οικογενειών τους. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages