ΣΚΛΗΡΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΣΚΛΗΡΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες, οι οποίοι προχωρούν και σήμερα Τετάρτη σε κλείσιμο των δρόμων, ενώ σε κινητοποιήσεις προχωρά και η ΠΝΟ με 48ωρη απεργία έως την Παρασκευή. Μετά τη σύσκεψη που είχαν την Τρίτη στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 66 μπλόκα όλης της χώρας, ξεκαθάρισαν ότι δεν προτίθενται να προσέλθουν σε καμία συνάντηση με τον πρωθυπουργό αν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, ενώ ανέφεραν επίσης ότι δεν θα προσέλθουν σε διάλογο με άλλον πολιτικό αρχηγό αν προηγουμένως δε λάβουν δεσμεύσεις για τη στάση που θα κρατήσει.
Οι αγρότες θα κλείσουν και πάλι τους δρόμους 12:00-14:00 και 18:00-21:00 και θα κατέβουν σε συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης. Θα παραμείνουν στην πόλη μέχρι τις 7 το απόγευμα οπότε και θα γίνουν τα εγκαίνια της 26ης Agrotica από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου.
Ωστόσο το μέτωπο δεν είναι ενιαίο, καθώς οι αγρότες των Τεμπών αποχώρησαν από τη σύσκεψη, μη αναγνωρίζοντας τη διαδικασία. Όπως είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Παναγιώτης Καλογιάννης «εμείς δεν συμμετείχαμε στις τελικές αποφάσεις και άρα δεν τις αναγνωρίζουμε».  Ωστόσο διευκρίνισε ότι «παραμένουμε ενωμένοι ως κλάδος γιατί το πρόβλημα είναι ένα και μεγάλο».
Το μπλόκο των Τεμπών συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης και αποφάσισε να ακολουθήσει χωριστή γραμμή. Τα Τέμπτη θα κλείσουν 12:00 έως τις 15:00 και μετά θα συνεδριάσει εκ νέου η Συντονιστική Επιτροπή προκειμένου να αποφασίσει για το αν θα προχωρήσει και σε απογευματινό κλείσιμο της Κοιλάδας και να οριστικοποιήσει τις παραπέρα ενέργειες κλιμάκωσης του αγώνα.
Δική του σύσκεψη έκανε και το μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 37 μπλόκα. Αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με εξάωρους αποκλεισμούς (12:00-18:00) δρόμων, λιμανιών και τελωνείων, ενώ στο τραπέζι «έπεσε» η πρόταση και για ολοκληρωτικό μπλακ-άουτ.
Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, όταν βούλγαροι οδηγοί φορτηγών εκνευρίστηκαν με την πολύωρη αναμονή και συνεπλάκησαν με αγρότες. Χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Χωρίς πλοία έως την Παρασκευή

Χωρίς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες είναι από τις 6 το πρωί η χώρα και για 48 ώρες, λόγω της πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με αφορμή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα έως στις 6 το πρωί της Παρασκευής 29/01.

Κατάληψη των δημαρχείων από την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Αντιδρώντας στο κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό, η ΠΟΕ – ΟΤΑ θα πραγματοποιήσει τετράωρη κατάληψη όλων των δημαρχείων, καθώς και άλλων υπηρεσιών των δήμων (γκαράζ, ΚΑΠΗ, κλπ), την Πέμπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages