ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ- ΒΡΕΘΗΚΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ (VIDEO) - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ- ΒΡΕΘΗΚΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ (VIDEO)


ΤΗΝ ξεκάθαρη δήλωση ότι οι σχολικοί χώροι είναι ανοιχτοί για την κοινωνία με τις προυποθέσεις που προβλέπει η εκπαιδευτική διαδικασία ώστε να εξυπηρετούνται οι μαθητές και μετά το πέρας των μαθημάτων οι σύλλογοι σε συνεργασία με το Δήμο, εξέφρασαν με αφορμή το θέμα του Γυμναστηρίου στο Γυμνάσιο οι διευθυντές των σχολικών μονάδων μέσα σε πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίας επίλυσης τέτοιων θεμάτων.
Με αφορμή τα δημοσιεύματα του kyparissianews.com ο διευθυντής του Γυμνασίου Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Θεοδωρόπουλος έκανε αναδρομή στις ενέργειες που έγιναν από το Σεπτέμβριο του 2015 για το θέμα σε συνεργασία με την σχολική επιτροπή που εξέδωσε μετά από προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, για την λειτουργία του χώρου. 
ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΗΣ ΠΌΛΗΣ
Ο κ. Θεωδωρόπουλος τόνισε ότι πάγια θέση ήταν να ανακαινιστεί ώστε να αποδοθεί προς χρήση στους μαθητές του σχολικού συγκροτήματος που γυμνάζονταν στον εσωτερικό χώρο του κυλικείου, ενώ μετά τις 2 το μεσημέρι όποιος σύλλογος επιθυμεί χρήση του χώρου θα υποβληθεί αίτημα στο σχολείο ώστε να εκφραστεί θετικά. Δήλωσε ότι το σχολείο είναι ανοιχτό στη κοινωνία σε όποια αίθουσα ζητηθεί το απόγευμα ή το βράδυ για συλλογικές δραστηριότητες και αφού το αίτημα προωθηθεί στη σχολική επιτροπή να εκπληρωθεί. Εξήγησε όμως ότι η χρήση θα γίνεται με βάση την σχολική νομοθεσία και τους κανόνες της σχολικής μονάδας, ώστε ο χώρος να παραδοθεί την επόμενη ημέρα όπως ακριβώς παραδόθηκε. Επανέλαβε ότι πλήθος εκδηλώσεων έχουν διεξαχθεί σε χώρους του σχολείου μετά από αίτημα στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου το οποίο ποτέ δεν αρνήθηκε οποιοδήποτε αίτημα. Κατέληξε λέγοντας ότι με σύμφωνη γνώμη του κ. Δημάρχου αποφασίστηκε ο χώρος να ανακαινιστεί με έξοδα του Δήμου ώστε να παραδοθεί στους μαθητές, ενώ εξετάστηκε η δυνατότητα χρήσης γειτονικού αποθηκευτικού χώρου με ευθύνη του Δήμου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί, καταλήγοντας ότι ουδείς φορέας θα αποκλειστεί στη χρήση σχολικών χώρων με βάση τους κανόνες που ισχύουν.
ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο Διευθυντής του Λυκείου και μέλος της σχολικής επιτροπής κ. Βαγγέλης Αντωνόπουλος δήλωσε ότι συμφωνεί με το τελευταίο έγγραφο των συλλόγων που απευθύνεται στο κ. Δήμαρχο, λέγοντας ότι και τα 2 γυμναστήρια των σχολικών μονάδων τα απογεύματα, όποιος σύλλογος επιθυμεί να το χρησιμοποιήσει με την μόνη προυπόθεση ότι το πρωί οι μαθητές θα κάνουν μάθημα όπως ακριβώς παραδίδεται. Συμφώνησε με το αίτημα της ανακαίνισης για απόδοση στην μαθητική κοινότητα, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα που δεν μπορεί να επιλυθεί ενώ επίσης τάχθηκε υπέρ των λύσεων που είναι για την ωφέλεια της μαθητικής κοινότητας και της ίδιας της κοινωνίας μας. Επανέλαβε όπως και ο διευθυντής του Γυμνασίου ότι μπορεί να δοθεί προς χρήση όποιος χώρος ζητηθεί αφού οι σχολικοί χώροι ανήκουν σε όλη την κοινωνία και ευχαρίστησε όλους για την επίτευξη των τελικών λύσεων. Να σημειωθεί ότι με πολλές δράσεις τα δύο σχολεία έχουν ενισχύσει το επίπεδο παιδείας στον τόπο μας, καθώς οι εκπαιδευτικοί και οι διευθυντές ενισχύουν το ρόλο τους σε δύσκολους καιρούς ενώ οι εκδηλώσεις που διεξάγονται στέφονται με απόλυτη επιτυχία . ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
VIDEO ΕΔΩ https://youtu.be/WLceIXzoTK4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages