ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ-ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΚΟ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ-ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΚΟ

Ο Δήμαρχος ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ έκανε αναφορά στην καταδικαστική απόφαση του ευρωπαϊκού συμβουλίου για τον Κυπαρισσιακού κόλπο, διαβάζοντας εδάφια της απόφασης. Τόνισε ότι στην απόφαση καταδικάστηκε η ελληνική δημοκρατία καθως δεν έπεισε ότι πήρε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την προστασία της περιοχής, ενω δεν υλοποίησε το προεδρικό διάταγμα που θα διασφαλίζει την πορεία της περιοχής.
Επισήμανε πάντως  ότι χρόνο με το χρόνο φαίνεται ο ρόλος των ΜΚΟ στο φιλέτο της περιοχής του Κυπαρισσιακού καθως δείχνει να ενδιαφέρονται μόνο για την έλαια ως τα σύνορα με Ηλεία και όχι παραπάνω. Επίσης μίλησε για την απουσία στρατηγικής καθως 2 και πλέον χρόνια όλοι αναμένουν το περίφημο διάταγμα που θα λύνει το θέμα αλλά η κυβέρνηση δείχνει μόνο ατολμία πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Ευχήθηκε ο νέος υπουργός κ.φαμελλος να δει το θέμα στη πραγματική του διάσταση και το νέο διάταγμα οφείλει να στηριχθεί σε επιστημονικά κριτήρια ωστε να λυθεί, λέγοντας ότι δεν καταδικάστηκε η πολιτική του δήμου ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ αλλά η ανεπάρκεια του ελληνικού κράτους.
ΕΥΘΥΝΕΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΚΟΥΜΗ
Ο κ.Κουκουμης τόνισε ότι η κυρία ευθύνη έχει η κυβέρνηση που ξεσπά στην πλάτη των πολιτών, ενω η αυτοδιοίκηση έχει ευθύνη λόγω των πιέσεων που δεν ασκήθηκαν έγκαιρα πριν τις καταδίκες απο την Ευρώπη. Σχόλιο για το θέμα έγινε και απο τον κ.Ανδρινοπουλο. Τοποθετήσεις έγιναν απο δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι υποστήριξαν ότι το διάταγμα δεν εκδόθηκε γιατι στο παρασκήνιο οι ΜΚΟ φρενάρουν την υπόθεση, ενω για το θέμα των κάθετων δρόμων τονίστηκε ότι έπρεπε να γίνει απο το δήμο, ενω αντιδήμαρχος κ.Τσίγγανος προεξόφλησε ότι ο εφοπλιστής που δικάζεται στις 2 Δεκεμβρίου θα αθωωθεί για την ουσία του κατηγορητηρίου.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages