ΠΛΗΓΗ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ- ΟΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΛΑΙΟΣΥΓΚΟΜΙΔΗ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

ΠΛΗΓΗ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ- ΟΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΛΑΙΟΣΥΓΚΟΜΙΔΗ

ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ επικράτησε τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου σε τράπεζες και ΕΛ.ΤΑ. για την πληρωμή όχι μόνο του ΕΝΦΙΑ, αλλά κυρίως του εργόσημου με αποτέλεσμα να δημιουργείται το αδιαχώρητο στις υπηρεσίες. Την ίδια ώρα οργιάζει η μαύρη εργασία με σοβαρές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, καθώς τα συνεργεία ελαιοσυγκομιδής αποτελούνται κυρίως από αλλοδαπούς με αποτέλεσμα τα ευρώ να φεύγουν από την χώρα μας χωρίς να ξοδεύονται στην τοπική αγορά. Πιο αναλυτικά μέχρι τις 2,30 το μεσημέρι τουλάχιστον έμειναν ανοιχτές υπηρεσίες σε Κυπαρισσία και Φιλιατρά καθώς εκτός από την πληρωμή των συντάξεων, αλλοδαποί ήθελαν να πάρουν ή να εξαργυρώσουν τα εργόσημα καθώς η διαδικασία ταυτοποίησης και απόδοσης είναι γραφειοκρατική και φυσικά χρονοβόρα. Φέτος σύμφωνα με εκτιμήσεις τοπικών φορέων εκτός από ξένους εργάτες που έρχονται για ένα μεροκάματο, υπάρχουν νέα πρόσωπα τα οποία απασχολούνται σε αγροτικές εργασίες.
ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΛΗΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το σοβαρό ζήτημα δεν είναι οι ασφαλισμένοι εργάτες που διαθέτουν νόμιμα δικαιολογητικά, αλλά οι παροδικοί εργάτες. Οι περισσότεροι εξ αυτών εργάζονται χωρίς ασφάλιση, διαμένουν όπου μπορούν όπως στις εγκαταστάσεις του ΟΣΕ Κυπαρισσίας ή σε αποθήκες ακόμα και στην ύπαιθρο ενώ άλλοι όταν κάνουν λίγα μεροκάματα φεύγουν για την πατρίδα τους. Η διαρροή από την κίνηση χρήματος στην τοπική αγορά είναι εμφανής καθώς οι νέοι με ορισμένες εξαιρέσεις δεν πάνε για μεροκάματο ώστε να εξασφαλίσουν ένα εισόδημα. Στα Φιλιατρά πάντως εκτιμάται ότι επειδή η ελαιοσυγκομιδή θα ολοκληρωθεί νωρίτερα λόγω καιρού, τα συνεργεία αλλοδαπών θα αναχωρήσουν πριν τις γιορτές.
Φωτό αρχείου
ΙΩΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages