ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ- ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟ-ΤΣΑΚΩΝΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣΑΝΕ...ΤΡΙΦΥΛΛΙ! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ- ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟ-ΤΣΑΚΩΝΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣΑΝΕ...ΤΡΙΦΥΛΛΙ!

 ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
@ΚΑΛΗ Τριφυλιακή και Μεσσηνιακή εβδομάδα! Σε μια χώρα που περιμένει την γειτονική Ιταλία με το κρίσιμο δημοψήφισμα στις 5 Δεκεμβρίου, να αλλάξει την ευρωπαική ρότα. Κυρίως λόγω της σκληρής λιτότητας στο νότο. Στο αποπαίδι της Ευρώπης. Κάτι σαν την Τριφυλία δηλαδή που κατάντησε αποπαίδι της Μεσσηνίας. 
@ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ γαλάζιοι, πράσινοι, κόκκινοι θα πρέπει να σιωπούν γιατί δεν τους παίρνει άλλο. Τρανό παράδειγμα το παραμύθι για τον άξονα Καλονερό-Τσακώνα που σχεδιάστηκε από την δεκαετία του 90. Ο Λαμπρόπουλος έφυγε αφήνοντας πίσω του 7 ανολοκλήρωτες μελέτες, ο Τσιρώνης αποχώρησε αφήνοντας ελλιπή τα τεύχη δημοπράτησης, τώρα κανείς δεν γνωρίζει αν το πακέτο χρηματοδότησης θα είναι του ΕΣΠΑ, του Γιούνκερ, του Αλέξη ή του επόμενου. Στη Τριφυλία δεν μασάνε τριφύλλι κύριοι, να το πάρετε χαμπάρι!
@ΟΠΩΣ για το Γαργαλιάνοι-Ρωμανού που σχεδιάστηκε, παραδόθηκε αλλά είναι ημιτελές χωρίς προσβάσεις. Όπως για το Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι που ποτέ δεν ξεκίνησε. Να πάρουμε φόρα να πούμε ότι ένα χιλιόμετρο δρόμου στην Ελλάδα κοστίζει 25 εκ. ευρώ. Μάλλον θα πληρώνουν διόδια μέχρι τα τρισέγγονα μας..
@ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ: Τελικά η στραβός είναι ο γιαλός στο Δήμο Τριφυλίας ή στραβά αρμενίζουν. Από την μια η Δημοτική αρχή πανηγυρίζει ότι υλοποιούνται έργα -ευτυχώς είναι μικρά- κι από την άλλη ότι από τον Αύγουστο πάγωσαν οι διαγωνισμοί με προμήθειες ή απευθείας αναθέσεις έργων λόγω του νέου Νόμου που δεν συνοδεύτηκε από διευκρινιστικές εγκυκλίους. Αλλά οι απευθείας αναθέσεις στην Διαύγεια για διάφορα ζητήματα ήταν καθημερινές στην Διαύγεια. Οπότε ή κάτι δεν μας λένε καλά στο Δημοτικό συμβούλιο ή απλά περιμένουμε να σκάσει το θέμα...
@ΕΛΑΙΟΣΥΓΚΟΜΙΔΗ στο ζενίθ αλλά οι κλοπές, κλοπές. Φτερά κάνουν σακιά ελαιοκάρπου στην Αυλώνα, στους Γαργαλιάνους αλλά και στα Φιλιατρά. Οι ιδιοκτήτες δεν είχαν προλάβει να πάνε τα σακιά στο ελαιοτριβείο όπως γίνεται συνήθως την ίδια ημέρα με αποτέλεσμα να κάνουν φτερά. Να δούμε τώρα αν δηλώνοντας τις κλοπές βρεθούν οι ύποπτοι. Καλό είναι να έχουν το νου τους γιατί θα μείνουν χωρίς λάδι.
@ΑΓΡΟΤΙΚΑ: Στα 40 λεπτά για τον παραγωγό κινείται η τιμή της ντομάτας αυτή την ρεποχή στα Φιλιατρά, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Η Τριφυλία», Γ. Αλεξανδρόπουλος, ενώ στα 25 – 35 λεπτά το κιλό διαμορφώνεται η τιμή για την περιοχή του Τυμπακίου της Κρήτης, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Αγροτοβιομηχανικού Συνεταιρισμού, Μ. Μηλολιδάκη.
@ΕΡΩΤΗΣΗ στην βουλή και συγκεκριμένα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου κατέθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος για της ζημιές που άφησε πίσω τους τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή. Συγκεκριμένα η ερωτηση είναι ως εξής: Η έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου για τους παραγωγούς της Τριφυλίας σημαδεύτηκε από ακραία καιρικά φαινόμενα και καταστροφικές ζημιές. Οι παραγωγοί έχασαν καλλιέργειές τους, πριν προλάβουν να πάρουν την παραμικρή παραγωγή και έχοντας κάνει τεράστια έξοδα, ενώ λόγω των πλημμυρών στάθηκε αδύνατο να καλλιεργήσουν σύντομα πάλι στο ίδιο έδαφος. 
@ΟΙ ακραίες καιρικές συνθήκες υπογραμμίζει ο κ. Θεοχαρόπουλος, συνεχίστηκαν μέσα στο φθινόπωρο, προκαλώντας και πάλι στις αρχές του μήνα σημαντικές ζημιές, όπου σε ορισμένες περιπτώσεις η καταστροφή ήταν ολοσχερής. Ο ανεμοστρόβιλος που πέρασε από περιοχή των Φιλιατρών κατέστρεψε θερμοκήπια και ξερίζωσε ελαιόδεντρα. Καταστροφική ήταν επίσης και η έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή της Κυπαρισσίας για τις ελαιοκαλλιέργειες και τις υπαίθριες καλλιέργειες (πατάτες, iceberg, κι άλλα κηπευτικά). Ζημιά προκλήθηκε και στον ελαιόκαρπο, με κίνδυνο σήψης και υποβάθμιση της ποιότητας του παραγόμενου ελαιόλαδου. 

@ΑΡΧΙΣΑΝ να ταχυδρομούνται λογαριασμοί ύδρευσης για αρκετές δημοτικές ενότητες της Τριφυλίας καθώς σε πολλές περιπτώσεις υπήρχαν περιοχές που δεν πλήρωναν καν βασικά τέλη. Η εξυπηρέτηση πάντως με ταμεία στις 3 μεγάλες πόλεις της ΔΕΥΑ Τριφυλίας είναι δεδομένη, για να εξασφαλιστεί το αγαθό του νερού. Το μόνο ανησυχητικό είναι ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχουν γίνει γεωτρήσεις στην περιοχή.
@ΚΑΛΗ εβδομάδα για να μην γίνουν κουραστικοί. Σύντομα ανάβει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία αγοράς στη Κυπαρισσία, στα Φιλιατρά κι αλλού. Ο στολισμός θα γίνει από τους εμπορικούς συλλόγους καθώς φέτος αναμένεται οι έμποροι να ψάλουν...τα κάλαντα στον Δήμαρχο για να διατηρηθεί η αγορά την οποία δυστυχώς η αυτοδιοίκηση θέλει μόνο να εισπράττει τέλη χωρίς να προχωρά σε αναπλάσεις...
Υγεία πάνω από όλα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages