H Αστυνομία σε επιχείρηση για αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

H Αστυνομία σε επιχείρηση για αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου

Η Ελληνική Αστυνομία, ανταποκρινόμενη σε αίτημα της Διεύθυνσης Στρατηγικής Τελωνειακών Ελέγχων και Παραβάσεων του Υπουργείου Οικονομικών, συμμετείχε σε κοινή επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «KNOW HOW II», για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου παραποιημένων προϊόντων. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 7 έως 18 Νοεμβρίου 2016, με πρωτοβουλία του Κέντρου Επιβολής Νόμου Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Κέντρο SELEC). Ως απώτερος στόχος είχε τεθεί ο εντοπισμός και η δέσμευση παραποιημένων/πειρατικών προϊόντων, που διακινούνται με διάφορους τρόπους (π.χ. ταχυδρομικά ή ταχυμεταφορικά, αεροπορικά, σιδηροδρομικά κλπ) ή βρίσκονται σε καταστήματα, λαϊκές ή παντός τύπου υπαίθριες αγορές.
Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκαν αστυνομικές δράσεις από το σύνολο των αρμόδιων Υπηρεσιών οι οποίες επελήφθησαν σε (33) υποθέσεις κατά τις οποίες: συνελήφθησαν (31) άτομα, εκ των οποίων (21) αλλοδαποί και (10) ημεδαποί, ενώ επιπλέον σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη (8) ατόμων και κατασχέθηκαν (5.574) πακέτα τσιγάρων, (254) συσκευασίες καπνού και (1756) απομιμητικά είδη (ενδύματα, υποδήματα, τσάντες, καλλυντικά κλπ). Η πλειοψηφία των ελέγχων πραγματοποιήθηκε σε υπαίθριες αγορές, καταστήματα πώλησης διαφόρων ειδών, οικίες και αυτοκίνητα. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο στα παραποιημένα – πειρατικά, συγκαταλέγονται τα προϊόντα που προστατεύονται από τις διατάξεις των νόμων περί βελτίωσης επιχειρηματικού περιβάλλοντος κλπ, Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και πνευματικής ιδιοκτησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages