ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΝ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΝ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΝ τα τρακτέρ και στην Τριφυλία οι αγρότες ετοιμάζοντας κινητοποιήσεις σε περίπτωση που η Κυβέρνηση κωφεύσει όπως τονίζουν μέρες τώρα οι αγροτικοί σύλλογοι της περιοχής με ανακοινώσεις, αλλά και με συνελεύσεις που προηγήθηκαν ώστε να μην υποβαθμιστεί ο πρωτογενής τομέας για την στήριξη της τοπικής και εθνικής οικονομίας.
Αναβρασμός κυριαρχεί σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους καθώς οι παραγωγοί βιώνουν όπως τονίζουν δραματικές συνθήκες επιβίωσης για τις οικογένειές τους σε μεγάλο ποσοστό, εκφράζοντας την άποψη ότι αν αυτή η χώρα και ο τόπος δεν παράγει, όσα μνημόνια κι αν έρθουν το αποτέλεσμα θα είναι μηδενικό. Η μείωση του εισοδήματος και η αύξηση του καλλιεργητικού κόστους αποτελεί πρώτο θέμα συζήτησης μεταξύ των παραγωγών τις τελευταίες ημέρες, καθώς σύντομα ξεκινούν φυτεύσεις για το καρπούζι καθώς και κηπευτικά προιόντα.
ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ 
Την ίδια ώρα σκληρή ανακοίνωση προς του ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΤΑΘΑΚΗ και τον ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ κ. ΣΩΚΡΑΤΗ ΦΑΜΕΛΟ έστειλε ο Αγροτικός σύλλογος Φιλιατρών ζητώντας αναστολή των χαρτών, λέγοντας ΟΧΙ στο ξεκλήρισμα των αγροτών. Όπως τονίζει σε ανακοίνωση που υπογράφει ο Πρόεδρος Βασίλης Αθανασόπουλος και ο Γραμματέας Τέλης Καναβός "Με την ανάρτηση των δασικών χαρτών του Ν. Μεσσηνίας δημιουργήθηκε μεγάλη σύγχυση, αναστάτωση και αγωνία στους αγρότες και όχι μόνο.Τα λάθη που διαπιστώνονται στους χάρτες, ο πιεστικός χρόνος των δύο μηνών και τα παράβολα για τους ελέγχους και τις ενστάσεις, ανησυχούν και τρομάζουν τον κόσμο λόγω και των οικονομικών δυσκολιών της εποχής που ζούμε"...
Ο Σύλλογος θεωρεί ότι οι δασικοί χάρτες αποτελούν εργαλείο υποδομής και ανάπτυξης της χώρας και είναι αναγκαίοι, προτείνοντας μεταξύ άλλων τα παρακάτω:
Να ανακληθούν άμεσα οι χάρτες και να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις
Να δοθεί παράταση πάνω από έξι μήνες για όλες τις προτεινόμενες αλλαγές και διαδικασίες, καθώς επίσης να γίνει σωστή και κατανοητή ενημέρωση στον κόσμο. Εμείς σαν Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, θα βοηθήσουμε στην ενημέρωση των μελών μας με όποιο τρόπο μπορούμε
Να μην ληφθούν υπόψην από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι χάρτες αυτοί και γίνει αντιπαραβολή με τους χάρτες του ΟΠΕΚΕΠΕ, γιατί θα αλλάξουν τα δεδομένα και θα χαθούν πολλά χρήματα από τις επιδοτήσεις.
Να καταργηθεί το τέλος υποβολής αντιρρήσεων
Να μειωθεί το κόστος νομιμοποίησης που προβλέπει ο νόμος με ένα συμβολικό τμήμα ανά στρέμμα, όπου πρόκειται για αγροτική και μόνο εκμετάλευση, καταλήγει η ανακοίνωση. 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages