ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΟΡΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΦΟΡΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

«Το έργο και η προσφορά  του ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ στους Παιδικούς Σταθμούς, στον Αθλητισμό και την Νεολαία, ως προέδρου του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου Τριφυλίας» 
Ο Φορέας αυτός του νέου Καλλικρατικού Δήμου Τριφυλίας  καλύπτει,  ως γνωστόν, 4 Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, ήτοι: του Κοπανακίου   ( με 22 νήπια),  της Κυπαρισσίας ( με 65 νήπια),  των Φιλιατρών (με 46 νήπια) και των Γαργαλιάνων  ( με 44 νήπια) κατά Μέσον Όρο ετησίως.
Επίσης καλύπτει το ΚΑΠΗ Φιλιατρών  και  όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές του Δήμου Τριφυλίας, από το Κοπανάκι,  έως τους Γαργαλιάνους και τον Πύργο Τριφυλίας. 
Αναλυτικά  καλύπτει : 6 ανοικτά Δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου, 2 κλειστά Γυμναστήρια βόλεϊ και μπάσκετ  Κυπαρισσίας και Γαργαλιάνων. Την  αίθουσα γυμναστικής του Γυμνασίου Κυπαρισσίας,  καθώς και όλες τις αθλητικές δραστηριότητες και  τις περισσότερες αθλητικές εκδηλώσεις του Δήμου. 
Υλοποιεί  την δωρεάν άθληση για όλες τις ηλικίες, στα τμήματα του μαζικού αθλητισμού της Δήμου. Πραγματοποιεί σημαντικούς αγώνες δρόμου και ποδηλασίας, με πανελλήνια  συμμετοχή, ημερίδες στίβου και ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ, τουρνουά 3Χ3 μπάσκετ και τουρνουά ποδοσφαίρου. Ακόμη  έχει διοργανώσει με επιτυχία,  2 πανελλήνια πρωταθλήματα τριάθλου και διάθλου.
Ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος,  ως νεοεκλεγείς πρόεδρος του Φορέα,  τον Ιούλιο του 2013, παρέλαβε αυτό το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Τριφυλίας, με πολλά χρέη. Απλήρωτες οφειλές, απλήρωτα τιμολόγια και λογαριασμοί, για 3,5  και πλέον χρόνια, από το 2010 έως και τον Ιούνιο του 2013.                               
 Χρέη συνολικού ύψους 463.570,72  ευρώ.
Τα χρέη αυτά κατανέμονται: 
Α.    277.084,40  ευρώ :   Χρέη σε μαγαζιά- προμηθευτές  της Τριφυλίας, για  τους 4 Δημ. Παιδ. Σταθμούς.
Β.    186.486,32  ευρώ :  Απλήρωτα εφ’ άπαξ συνταξιούχων υπαλλήλων από το 2009- 2013.
Ειδικότερα:
Α.   277.084,40 ευρώ :  Χρέη στην τοπική Αγορά της Τριφυλίας, από το Κοπανάκι και την Κυπαρισσία,  μέχρι τους Γαργαλιάνους και το Πυργάκι.    Δηλαδή Σούπερ Μάρκετ,   κρεοπωλεία,  αρτοποιεία,  μανάβικα,  βιβλιοπωλεία, καταστήματα απορρυπαντικών, βενζινάδικα, για πετρέλαιο θέρμανσης, καταστήματα ηλεκτρικών ειδών και συσκευών κλπ. 
Β.  186.486,32  ευρώ :  Απλήρωτα εφ’ άπαξ, από το 2009-2013, σε 8 υπαλλήλους των Δημ. Παιδικών Σταθμών Τριφυλίας, οι οποίες πήραν σύνταξη. (μαγείρισσες, καθαρίστριες) 
    Ο Πρόεδρος,  καθηγητής  Ζαχαρίας Κανελλόπουλος  με επίμονη και εντατική δουλειά, επί 24ώρου βάσεως και με άψογη συνεργασία με τους εκλεκτούς συνεργάτες του,  ( προσωπικό του Φορέα  ) π έ τ υ χ ε να εξοφλήσει το 94% αυτών των χρεών, δηλαδή  433.570,72  ευρώ  μέσα σε σύντομο  χρονικό διάστημα.

    Αυτά τα χρήματα τα πήρε η τοπική αγορά της Τριφυλίας, που της όφειλαν οι 5 Δημ. Παιδικοί Σταθμοί (και ο Δημ. Παιδ. Σταθμός του Πύργου Τριφυλίας ο οποίος έκλεισε το 2011 ) επί  4 περίπου  χρόνια !                                      Το υπόλοιπο 6%,  δηλαδή 30.000 ευρώ, από διάφορα τιμολόγια του 2010  και του 2011,   δεν κατέστη δυνατόν να πληρωθεί, διότι  ήταν τιμολόγια χωρίς κανένα επίσημο δικαιολογητικό . Δεν ήταν όπως τα άλλα τιμολόγια που πληρώθηκαν και τα οποία συνοδεύονταν από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.  Έλλειπαν  αποφάσεις και οι ίδιες οι συμβάσεις.  Οι συμβάσεις των Παιδικών Σταθμών που είχαν γίνει πριν το 2011 (προ Καλλικρατικού Δήμου)  με τους προμηθευτές, είχαν λήξει, δεν τις είχαν ανανεώσει ή παρατείνει μέχρι την δημιουργία του ενιαίου Φορέα των Παιδικών Σταθμών, δηλαδή μέχρι την ενοποίηση των  Παιδικών Σταθμών  ( Γαργαλιάνων, Φιλιατρών , Κυπαρισσίας και Κοπανακίου ) η οποία έγινε τελικά τον Αύγουστο του 2011.
Συνοπτικά πραγματοποίησε τα εξής:
Επισκεύασε και συντήρησε σταδιακά όλους τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της Τριφυλίας, οι οποίοι είχαν τεράστια προβλήματα 10ετίας, στις  κτηριακές υποδομές.  ( πχ  επισκευή  ΔΠΣ Φιλιατρών 13.300 ευρώ).
             Συνολικό κόστος: 28.527,92  ευρώ
Κατασκεύασε 4 σύγχρονες, ασφαλείς και πιστοποιημένες παιδικές χαρές, εντός των 4 Παιδικών Σταθμών, ευρωπαϊκών προδιαγραφών με πάρα πολύ χαμηλό κόστος ( 27.698,37  ευρώ, μαζί με το ΦΠΑ και τις εργασίες τοποθέτησης όλες μαζί ) αφού ξήλωσε όλες τις σκουριασμένες, επικίνδυνες και ακατάλληλες για τα μικρά παιδιά παλιές παιδικές χαρές.
Το κόστος:
Κοπανακίου :  5.539,92  ευρώ
Κυπαρισσίας  :  7.964,25  ευρώ
Φιλιατρών  :  7.244,70  ευρώ
Γαργαλιάνων  :  6.949,50  ευρώ

Συνολικό κόστος :  27.698,37  ευρώ
 Μετέφερε τον Δημ. Παιδικό Σταθμό Κοπανακίου, τον Αύγουστο του 2013, από ενοικιαζόμενο κτήριο στο κλειστό από το 2011 Γυμνάσιο Κοπανακίου. Ετσι από τη μία μεριά εξοικονόμησε χρήματα από τα ενοίκια και από την άλλη, έδωσε ζωή και ομορφιά σε ένα ωραίο κτήριο, όπως το ιστορικό Γυμνάσιο Κοπανακίου, το οποίον ερήμωνε. Εκεί έγινε για τα μικρά παιδιά μια  κυψέλη ζωής, χαράς και δημιουργίας.

 Εξασφάλισε και παρείχε εντελώς Δωρεάν  σίτιση και φροντίδα για όλα τα παιδιά τα εκτός ΕΣΠΑ (112 παιδιά) ,για 4 χρόνια (2013-2016). Μοναδική πρωτοτυπία και μοναδικό φωτεινό παράδειγμα για  όλη την Ελλάδα! Δωρεάν παιδικούς σταθμούς σε όλη την επικράτεια είχε μόνο η Τριφυλία. Σε όλη την Ελλάδα εκτός Αθηνών οι παιδικοί σταθμοί χρέωναν τους γονείς μηνιαίως  από 30 έως και 90 ευρώ. Στην Αθήνα ανάλογα με το Δήμο και την περιοχή, η μηνιαία καταβολή ήταν από 90 έως 190 ευρώ.

 Αξιοποίησε το ΕΣΠΑ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους παιδικούς μας σταθμούς.
 Παράλληλα με τους παιδικούς σταθμούς, δραστηριοποιήθηκε πολύ και στον τομέα του Αθλητισμού.
 Επισκεύασε και αναβάθμισε  τις αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές της Τριφυλίας, κλειστά Γυμναστήρια, γήπεδα κλπ:
ανακαίνιση αποδυτηρίων και συντήρηση χλοοτάπητα Δημοτικού Γηπέδου Κυπαρισσίας, ύψους 13.324,32 ευρώ.
προμήθεια και τοποθέτηση, νέου σύγχρονου πλαστικού τάπητα γηπέδου 5Χ5 Κοπανακίου, ύψους  9.830,16 ευρώ.
για τα κλειστά Γυμναστήρια  Γαργαλιάνων και Κυπαρισσίας, εκσυγχρονισμός-συντήρηση-επισκευές: τουαλέτες, αποδυτήρια, ενεργητική πυροπροστασία, αλεξικέραυνο, ύψους 17.756,34 ευρώ.
 αγορά οργάνων γυμναστικής και αθλητικού εξοπλισμού ύψους 8.457,59 ευρώ.
  Διοργάνωσε και καθιέρωσε πολύ σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις με Πανελλήνια συμμετοχή και ακτινοβολία:
Πανελλήνιο πρωτάθλημα  Διάθλου και Τριάθλου
Αγώνες δρόμου, γύρος της πόλης 
Τουρνουά μπάσκετ 3Χ3,Τουρνουά ποδοσφαίρου
Ημερίδες στίβου και ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ.
 Πλήρωσε όλους σε όσους χρωστούσε το Νομικό Πρόσωπο.Ξεχρέωσε το Νομικό Πρόσωπο και άφησε διαθέσιμο ταμειακό υπόλοιπο 156.000 ευρώ. Αυτό ήταν αποτέλεσμα μεγάλης προσπάθειας και χρηστής διαχείρισης.
Ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος  με μεγάλη επιμονή και υπομονή, εργατικότητα και μεθοδικότητα, με ευσυνειδησία και ανιδιοτέλεια και με πολλή αγάπη, μέσα σε πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες, πραγματοποίησε έναν άθλο. Και αυτό έγινε στον πιο ευαίσθητο τομέα της κοινωνίας μας, που είναι  οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και η νεολαία μας. 
Όλα αυτά τα αναγνωρίζουν οι δασκάλες και το υπαλληλικό προσωπικό των ΔΠΣ, οι  γονείς και τα παιδιά και γενικώτερα   ο λαός της Τριφυλίας. Γι΄αυτό εκφράζουν την αγάπη τους, την αναγνώρισή τους και τις ευχαριστίες τους !                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages