ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ- ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ- ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΣΤΟ Δ.Σ. της Παρασκευής συζητείται εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα των δασικών χαρτών που αφορούν την Τριφυλία, καθώς η Δημοτική αρχή μιλά για αιφνιδιασμό χωρίς διαβούλευση αλλά κυρίως για αναστάτωση μεταξύ των δημοτών καθώς δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το μελλοντικό καθεστώς. Σύμφωνα με πληροφορίες στην συνεδρίαση έχει κληθεί να παραστεί ο Δασάρχης Κυπαρισσίας ενώ πρόταση του Δήμου Τριφυλίας θα είναι να υπάρχει μηδενικό παράβολο από τους πολίτες ώστε να προμηθευτούν τα τοπογραφικά στοιχεία, με απώτερο στόχο την επιμήκυνση της διαδικασίας για 1 χρόνο προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική προστασία του δασικού πλούτου της περιοχής καθώς κατά 60% ο Δήμος είναι ορεινός. Η ανάρτηση των δασικών χαρτών δικαιώνει πλήρως ρεπορτάζ μας τα τελευταία 2 χρόνια καθώς η Μεσσηνία και Τριφυλία στο σύνολό τους δεν έχει δασικούς χάρτες, δεν διαθέτει Κτηματολόγιο, την ίδια ώρα που η γειτονική Αλβανία διαθέτει! 
ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 
Για χαράτσια που επιβάλλονται ετσιθελικά κάνουν λόγο εκπρόσωποι φορέων ενώ το ζήτημα έχει απασχολήσει μέχρι τους μηχανικούς που βλέπουν η γραφειοκρατία να διογκώνεται, ενώ σε περιόδους οικονομικής κρίσης δημιουργούνται επιπρόσθετα βάρη για τους πολίτες. Μάλιστα σε αρκετές περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί δασικές με αιφνιδιαστικό τρόπο, εκτός από καλλιέργειες υπάρχουν κατοικίες που πληρούν όλους τους όρους δόμησης με άδειες από τις Πολεοδομίες, οπότε μοιραία αρκετές υπηρεσίες θα αναστατωθούν δημιουργώντας τραγελαφικές καταστάσεις. Αυτό γιατί η κεντρική εξουσία αποφάσισε να προχωρήσει χωρίς δημόσια διαβούλευση σε ένα τόσο ανακθώδες ζήτημα...Οι δασικοί χάρτες της Μεσσηνίας αφορούν 2.900.000 στρέμματα και είναι απρόβλεπτος ο αριθμός των ενστάσεων που πιθανότατα θα κατατεθούν, φτάνοντας τις 5-7.000.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages