ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΑΓΑΘΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ-ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΑΓΑΘΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ-ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΣΟΒΑΡΑ έχει πάρει την υπόθεση των απατών η Ελληνική Αστυνομία όχι μόνο κατά ηλικιωμένων αλλά και νέων ατόμων καθώς στην εποχή της κρίσης οι επιτήδειοι κάνουν πάρτι. Εκτός από απάτες σε ηλικιωμένους όπως έχουμε δει στην Μεσσηνία, οι απάτες για αγορά μηχανημάτων ή αγαθών, υπάρχουν περιπτώσεις απάτης για διακίνηση συσκευών και αγαθών.
Πιο αναλυτικά Ένας άνδρας και μία γυναίκα - και οι δύο 28 ετών - εξαπατούσαν τα θύματά τους με το πρόσχημα πώλησης κινητών τηλεφώνων σε χαμηλές τιμές. Aπάτη κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου, εξιχνίασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη Βόρεια Ελλάδα. Ένας άνδρας και μία γυναίκα - και οι δύο 28 ετών - εξαπατούσαν τα θύματά τους με το πρόσχημα πώλησης κινητών τηλεφώνων σε χαμηλές τιμές. Είχαν προηγηθεί δύο καταγγελίες για αναρτήσεις σε ιστοσελίδα αγγελιών πώλησης συσκευών κινητών τηλεφώνων που διαφήμιζαν κινητά τηλέφωνα σε τιμές πώλησης πολύ χαμηλότερες από αυτές του εμπορίου. Οι παθόντες, αφού πείθονταν, κατέβαλαν το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, μέσω τηλεφωνικών επιταγών ή κατάθεσης σε τραπεζικά ιδρύματα, αλλά δεν παραλάμβαναν ποτέ τα κινητά.
ΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ Η ΑΠΑΤΗ- ΤΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ
Οι δράστες διέκοπταν κάθε επικοινωνία και αφαιρούσαν τις επίμαχες αγγελίες από την ιστοσελίδα. Τα ανωτέρω καταγγελλόμενα τέθηκαν υπ' όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Μετά από ψηφιακή έρευνα ταυτοποιήθηκε η από κοινού εμπλοκή στην υπόθεση των δύο 28χρονων. Επίσης, διαπιστώθηκε η εμπλοκή των δραστών σε ακόμη 24 παρόμοιες περιπτώσεις. Τα χρήματα που αποκόμισαν από την παράνομη δράση του ανέρχονται σε 5.628 ευρώ. 
Όπως έχουμε αποκαλύψει ανάλογες περιπτώσεις που έφτασαν στην αίθουσα του δικαστηρίου είχαμε και στην Τριφυλία, μετά την εξαπάτηση 19χρονου σπουδαστή που δεν πήρε ποτέ κινητό τηλέφωνο που βρήκε σε αγγελία αλλά και σε άλλες περιοχές. Οι ειδικοί τεχνολογίας συνιστούν όταν θέλετε να αγοράσετε μεταχειρισμένα είδη να το κάνετε μόνο από πιστοποιημένες σελίδες τεχνολογίας που έχουν ενσωματωμένο σύστημα αξιολόγησης των χρηστών για διακίνηση αγαθών. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages