ΜΕ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΚΑΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

ΜΕ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΚΑΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΜΕ ημερίδες θα αντιμετωπίσει την εξέγερση των αγροτών η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης μία εβδομάδα πριν από την έξοδο των τρακτέρ στα μπλόκα (23 Ιανουαρίου), ώστε να μειώσει τη δυναμική των αντιδράσεων. Τα στελέχη του υπουργείου, όπως και του Οικονομίας, υπό την κομματική σκέπη του ΣΥΡΙΖΑ εξορμούν στην περιφέρεια, σε μία προσπάθεια να έρθουν πιο κοντά στον αγροτικό κόσμο και να παρουσιάσουν τα θετικά στοιχεία της αγροτικής πολιτικής.
Ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου ανακοινώνει πληρωμές και αποζημιώσεις, ενώ συνεχίζει τις επαφές με εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών. Ο πρόεδρος της Βουλής προγραμματίζει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για το αγροτικό ζήτημα ίσως και μέσα στην εβδομάδα, μετά και την πίεση που άσκησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά καταθέτοντας σχετικό αίτημα. Ανάλογο αίτημα είχαν καταθέσει την περασμένη εβδομάδα εκπρόσωποι αγροτών και έγινε δεκτό. Οι αγρότες πάντως, με πρώτα ζητήματα το ασφαλιστικό και το φορολογικό, προετοιμάζουν τις κινητοποιήσεις τους, χωρίς να δείχνουν διατεθειμένοι να υποχωρήσουν, πριν να πάρουν ικανοποιητικές απαντήσεις. Οι διαμαρτυρίες τους, όπως φαίνεται από τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις τους, στις περισσότερες περιπτώσεις θα έχουν ως γνώμονα να μην προκληθούν προβλήματα στις υπόλοιπες κοινωνικές τάξεις. Με μπροστάρη την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων (ΠΑΜΕ) τα τρακτέρ την επόμενη Δευτέρα θα βγουν σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου της χώρας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ διοργάνωσε τρεις ημερίδες με θέμα την αγροτική οικονομία και τις προοπτικές της σε τρεις κατεξοχήν αγροτικές περιφέρειες της χώρας, στη Θεσσαλία, στην Κεντρική Μακεδονία και στην Πελοπόννησο, «στο πλαίσιο του διαλόγου και της άμεσης επαφής του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, με την υπογράμμιση ότι «με τις εκδηλώσεις αυτές επιδιώκουμε να ανοίξουμε τη συζήτηση γύρω από την κομβική σημασία του τομέα στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας». Η χρονική συγκυρία που επιλέχτηκε για τη διοργάνωση των ημερίδων φανερώνει και τη σκοπιμότητά τους. 
Όπλο του υπουργείου στη μάχη της αναχαίτισης των τρακτέρ, και μάλιστα ισχυρό, θεωρούνται οι πληρωμές που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, εντός Ιανουαρίου θα διατεθούν 130 εκατ. ευρώ για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου γα τους αγρότες. Επίσης ο υπουργός την περασμένη Τετάρτη συναντήθηκε με 19 συνεταιριστές από δεκαοκτώ οργανώσεις και συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, δίνοντας υπόσχεση για συστηματική διαβούλευση. Ακόμη ενημέρωσε ότι η ΚΥΑ για τις οργανώσεις και τις ομάδες. Επιμέλεια ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages