Πολιτικές κόντρες και ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Πολιτικές κόντρες και ένταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Πραγματοποιήθηκε η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, στις 25 Ιανουαρίου με θέμα τον απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου έτους 2016. Όπως ήταν αναμενόμενο, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα τεταμένο και υπήρξαν πολλές στιγμές έντασης μεταξύ των μελών της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου. 
Η συνεδρίαση ξεκίνησε περίπου στις 4:30 και ολοκληρώθηκε μετά της 22:00 με την τοποθέτηση του περιφερειάρχη Πέτρου τατούλη, ο οποίος προηγουμένως είχε ακούσει τους περιφερειακούς συμβούλους. Αρχικά τον λόγο έλαβε η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου η οποία μίλησε για τα έργα που έχουν γίνει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για το ρεκόρ, όπως είπε, αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής στην οποία και προΐσταται, αλλά δεν παρέλειψε να κάνει λόγο και για τη στάση των μελών της αντιπολίτευσης, δίνοντας μια σκληρή απάντηση σε όποιες κατηγορίες έχουν διατυπωθεί από πλευράς τους τόσο για τη θέση της ως θεματικής αντιπεριφερειάρχου όσο και ως μέλους του Περιφερειακού Συμβουλίου. Σκληρή ήταν η στάση της και απέναντι στον κ. Πατσαρίνο , όσο καισ τον κ. Αλευρά, τόσο για τον ρόλο τους, αλλά και για τη στάση τους στην πραγματοποίηση έργων για τους πολίτες της Πελοποννήσου. Αν είστε δίπλα σε αυτή την κυβέρνηση γιατί δεν διεκδικείτε θέση, είπε στον κ. Πατσαρίνο, καλώντας τον να πει, πού τι έχει κάνει για την Πελοπόννησο. 
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ν. Πατσαρίνος από την πλευρά του έδωσε μερικά αριθμητικά στοιχεία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου τα οποία είχαν να κάνουν με την ανεργία και μίλησε και για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η οποία, όπως ανέφερε, πιστεύει στον Α' και Β' βαθμό Αυτοδιοίκησης. Η Πελοπόννησος σε σχέση με όλες της Περιφέρειες είναι στην έβδομη θέση. Άφησε αιχμές για τον ρόλο των θεματικών αντιπριφερειαρχών, αναφέροντας ότι δεν χρειάζονται ιδιαίτερα όταν κάποιος καπελώνει τους άλλους. Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Αλευράς είχε μια διαρκή κόντρα με την κυρία Νικολάκου, ιδιαίτερα για τον διαχωρισμό των ρόλων. Να αναφέρουμε ότι ο κ. Αλευράς στην προηγούμενη διοίκηση ήταν αντιπεριφερειάρχης στο πλευρό του κ. Τατούλη, με το γεγονός της ανεξαρτητοποίησής του να εγείρει πολλές αντιδράσεις ιδιαιτέρα για τον τρόπο με τον οποίον κρίνει την περιφερειακή αρχή. Ο κ. Αλευράς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι περιφερειακή αρχή δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages