ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΑΠΗ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΑΠΗ

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ προκάλεσε στα Φιλιατρά η τύχη της κοινωνικής δομής στο ΚΑΠΗ της πόλης καθώς στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ προβλέπει στο Δήμο Τριφυλίας 77 θέσεις προσωπικού οκτάμηνης εργασίας, χωρίς όμως να υπάρχει καμία πρόβλεψη ειδικότητας για το κέντρο ανοιχτής προστασίας ηλικιωμένων.

Οι ηλικιωμένοι στην μοναδική δομή που λειτουργεί στην Τριφυλία βλέπουν ότι στις θέσεις που προκηρύχθηκαν, απουσιάζει η πρόσληψη έστω ενός νοσηλευτή. Μάλιστα όπως αναφέρει σε σχόλιό του το τοπικό filiatranews αντί για βασικές ειδικότητες, όπως νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, Κοινωνικοί λειτουργοί, και οικογενειακοί βοηθοί, με μεγάλη μας έκπληξη είδαμε θέσεις, όπως δημοσιογράφου, ηχολήπτη, αρχαιολόγου, ελαιοχρωματιστή, Αρχιτεκτόνων τοπίου και κοινωνιολόγου. 
Να υποθέσουμε ότι ο Δήμος ξέχασε να βάλει Θέση συντηρητών έργων τέχνης, φωτογράφων και κριτικών θεάτρου, διερωτάται το ιστολόγιο μεταφέροντας τις απόψεις των κατοίκων της πόλης. Να τονίσουμε ότι σύμφωνα με επίσημο έγγραφο του φορέα κοινωνικής προστασίας, αλληλεγγύης και αθλητισμού του Δήμου Τριφυλίας, από τον πρώην πρόεδρο του φορέα με Αρ. πρωτοκόλλου 888 / 03-10-2016 προς τον Δήμο Τριφυλίας, που ανέδειξε το filiatranews, ζητήθηκε η πλήρωση για το ΚΑΠΗ Φιλιατρών 6 θέσεων για τις ανάγκες του οι οποίες αναλυτικά είναι:
1 ΤΕ Νοσηλευτών
1 ΔΕ Νοσηλευτών
1 ΤΕ Φυσικοθεραπευτή
1 ΠΕ Γυμναστών
1 ΤΕ Κοινωνικών λειτουργών
1 ΤΕ Οικογενειακών Βοηθών
ΑΛΛΑ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΕΓΙΝΑΝ....
Μάλιστα στην κοπή της αγιοβασιλόπιτας που πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιανουαρίου από την πλευρά του Δήμου εκφράστηκε η υπόσχεση ότι θα καλυφθούν ειδικότητες, αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι δεν υπάρχει καμία θέση έστω για δείγμα που να αφορά την κάλυψη των κενών στον κοινωνικό φορέα της gr των Φιλιατρών. Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν οι θέσεις απαξιωθούν, τότε μοιραία το ΚΑΠΗ Φιλιατρών οδηγείται σε μαρασμό με ότι συνεπάγεται αυτό για την περιοχή. Φυσικά δεν υπάρχει πρόβλεψη για ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που βιώνουν έντονα την κρίση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages