ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ του 1ου ΕΠΑ.Λ. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ του 1ου ΕΠΑ.Λ. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Ενημέρωση για την «Ηλεκτρονική Δήλωση Προτίμησης για τα ΕΠΑ.Λ.»,μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2017 2018
Η με αρ.πρωτ. 89047/ΓΔ4/26-05-2017 Εγκύκλιος του Υ.Π.Π.Ε.Θ.

Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Ημερησίων και Εσπερινών ΕΠΑ.Λ για το σχολικό έτος 2017-2018, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Δήλωση Προτίμησης για τα ΕΠΑ.Λ.», μέσω της εφαρμογής e-epal στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https ://e-epal.minedu.gov.gr, συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από τη 19η Ιουνίου έως την 23η Ιουνίου 2017. Στην περίπτωση ανήλικων μαθητών/τριών την ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης καταθέτουν οι κηδεμόνες τους.
Για την είσοδο στην εφαρμογή e-epal, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί taxis. Στην περίπτωση ανήλικου/ης μαθητή/τριας ή ενήλικου προστατευόμενου μέλους ο/η οποίος/α δε διαθέτει κωδικούς taxis, χρησιμοποιούνται οι κωδικοί taxis του γονέα ή κηδεμόνα ή του κατά το νόμο υπεύθυνου αντίστοιχα. Στην περίπτωση αυτή, απαιτείται αποδεικτικό έγγραφο δημόσιας αρχής κατά τη διαδικασία της εγγραφής στο σχολείο.
Επίσης, στην περίπτωση κατά την οποία οι αιτούντες/αιτούσες δε διαθέτουν κωδικούς taxis, οφείλουν να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τους αποκτήσουν έγκαιρα.
Για όσους/όσες επιθυμούν να εγγραφούν στην Α ́ τάξη ΕΠΑ.Λ. και αδυνατούν να αποκτήσουν κωδικούς taxis, μπορούν να απευθύνονται στους διευθυντές των ΕΠΑ.Λ. οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν, μέσω των προσωπικών τους κωδικών taxis, την προτίμηση που τους υποβάλλουν εγγράφως με υπεύθυνη δήλωση, οι κηδεμόνες των ανήλικων ή οι ενήλικες μαθητές/τριες.
Οι κηδεμόνες και οι μαθητές, εφόσον πραγματικά επιθυμούν να εγγραφούν στην Α΄ Τάξη, να μετεγγραφούν ή να εγγραφούν, στην Β’ Τάξη 1ου ΕΠΑ.Λ. Κυπαρισσίας να μπουν στην εφαρμογή e-epal και να συμπληρώσουν την «Ηλεκτρονική Δήλωση Προτίμησης» ή να απευθυνθούν άμεσα στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Κυπαρισσίας ώστε με την βοήθεια των εκπαιδευτικών να ολοκληρώσουν την διαδικασία εγγραφής, στις πιο κάτω ημερομηνίες και να μην πέφτουν θύματα υποσχέσεων και παραπληροφόρησης.
Τονίζεται ότι τον Σεπτέμβριο θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής ή μετεγγραφής μονο σε Τομείς και Ειδικότητες που θα έχουν ήδη εγκριθεί μέσα στο καλοκαίρι.
1) 19η Ιουνίου έως την 23η Ιουνίου 2017«Ηλεκτρονική Δήλωση Προτίμησης»
2) 26η έως την 30ή Ιουνίου 2017 για την οριστική εγγραφή, ανανέωση εγγραφής ή μετεγγραφή.
3) Από την 1η έως την 7η Ιουλίου 2017 Οι μετεξεταστέοι/ες μαθητές/τριες Γυμνασίων, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ και όσοι/ες δεν έχουν υποβάλει ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης για λόγους ανωτέρας βίας, έχουν τη δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής δήλωσης προτίμησης για τα ΕΠΑ.Λ. Οι εν λόγω ενδιαφερόμενοι/ες αφού  ενημερωθούν μέσω της εφαρμογής e-epal στην προαναφερόμενη ηλεκτρονική διεύθυνση για το ΕΠΑ.Λ. της κατάταξής τους, θα πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στα ΕΠΑ.Λ. την ημέρα λειτουργίας τους, από τη 10η έως τη 17η Ιουλίου 2017.
4) Από την 1η έως την 11η Σεπτεμβρίου 2017. Οι μαθητές/τριες που εμποδίστηκαν να εγγραφούν για λόγους ανωτέρας βίας( π.χ. λόγοι υγείας, σοβαροί οικογενειακοί λόγοι κ.α.)δύνανται να εγγραφούν στα υπάρχοντα τμήματα. Οι παραπεμπόμενοι/ες μαθητές/τριες στην ειδική εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου.
5) Από την 1η έως την 11η Σεπτεμβρίου 2017 Κατ’ εξαίρεση, οι απόφοιτοι ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. του σχολικού έτους 2016-2017, οι οποίοι επιθυμούν να εγγραφούν στη Β ́ τάξη ΕΠΑ.Λ. για την απόκτηση πτυχίου ειδικότητας, δύνανται να εγγραφούν και
Κατ’ εξαίρεση, οι απόφοιτοι των Σ.Δ.Ε. του τρέχοντος σχολικού έτους, δύνανται να εγγραφούν στα ΕΠΑ.Λ. από την 1η έως την 11η Σεπτεμβρίου 2017, λόγω επιμήκυνσης του σχολικού έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages