Τα συρτάρια των υπουργών για επενδύσεις έβαλε στόχο ο Τσίπρας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Τα συρτάρια των υπουργών για επενδύσεις έβαλε στόχο ο Τσίπρας

Μήνυμα προς τους υπουργούς να επανεκκινήσουν οι διαδικασίες για ήδη ώριμες επενδύσεις έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους υπουργούς να συντονιστούν για την επανεκκίνηση ώριμων επενδυτικών σχεδίων χωρίς κωλυσιεργείες και άσκοπη γραφειοκρατεία. Είναι στο προσωπικό ενδιαφέρον του κάθε υπουργού, ώστε φάκελοι που βρίσκονται στα συρτάρια να ξεκολλήσουν, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ζητώντας συντονισμό και αυστηρότητα.
Ξεκινώντας την εισήγησή του ο κ. Τσίπρας είπε: «Δεν χρειάζεται να εφησυχάζουμε. Τώρα που βλέπουμε την έξοδο πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες». Τόνισε ότι από την περασμένη Πέμπτη (σ.σ. Eurogroup) η χώρα βρίσκεται σε νέο περιβάλλον και ότι είναι πια καθαρός ο ορίζοντας εξόδου από τα μνημόνια και την κρίση. Χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική τη συμφωνία του Eurogroup κυρίως για τέσσερις λόγους: Προσδιορίστηκαν με σαφήνεια τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Έγινε δεκτή η γαλλική πρόταση για την ρήτρα ανάπτυξης. Περιελήφθησαν δεσμεύσεις για δράσεις και ειδικά προγράμματα για την ανάπτυξη. Έγινε δεκτό το αίτημα για την ίδρυση Αναπτυξιακής Τράπεζας. Υπήρξαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 και έμπρακτη στήριξη των εταίρων για έξοδο στις αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages