Χαμηλά οι πληθυσμοί του δάκου στην Τριφυλία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Χαμηλά οι πληθυσμοί του δάκου στην Τριφυλία

Συνάντηση είχαν χθες το μεσημέρι η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη με αγρότες των Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων Μεσσήνης και Χανδρινού όπου και τέθηκε το θέμα που έχει προκύψει με τις καθυστερήσεις όσον αφορά το πρόγραμμα της δακοκτονίας στη Μεσσηνία. 
Όπως έγινε γνωστό με μεγάλη προσπάθεια βρέθηκαν φάρμακα από πέρσι ώστε να γίνουν οι πρώτοι ψεκασμοί. Ειδικότερα είναι φάρμακα από το περσινό απόθεμα της Διεύθυνσης και φάρμακα επίσης από πέρσι που θα μας δανείσει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Ηλείας! Είναι σημαντικό πάντως να τονιστεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, μέχρι τώρα οι πληθυσμοί του δάκου είναι τόσο χαμηλοί που δεν πρέπει να προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι δακοσυλλέκτες στην Τριφυλία έχουν καταγράψει πληθυσμούς από 0 έως 2. 
Από την άλλη όμως, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας, Γιάννης Κυριακόπουλος, παρατήρησε ότι τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο συνάδελφός του αφορούν την περιοχή της Τριφυλίας και όχι της υπόλοιπης Μεσσηνίας, δεδομένου ότι έχουν τοποθετηθεί ενδεικτικά σε κάποιες κοινότητες δακοπαγίδες όμως επεξεργασμένα στοιχεία ακόμη δεν υπάρχουν. Και οι δύο διευθυντές Αγροτικής Οικονομίας συμφώνησαν ότι το πλαίσιο είναι τόσο γραφειοκρατικό και στρεβλό ώστε αναγκάζονται να προσαρμόσουν, όσο είναι εφικτό, το επιστημονικό τους έργο στις περιορισμένες χρηματοδοτήσεις που διατίθενται ώστε αυτό το επιστημονικό έργο να έχει τη μεγαλύτερη απόδοση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages