«Μισοτιμής» οι αγοραπωλησίες ακινήτων -Τα σπίτια μας ανήκουν στο Κράτος! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

«Μισοτιμής» οι αγοραπωλησίες ακινήτων -Τα σπίτια μας ανήκουν στο Κράτος!

Σε εξευτελιστικές τιμές μεταβιβάζονται πλέον τα ακίνητα στην Ελλάδα. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τις - περιορισμένες μεν αλλά ενδεικτικές των τάσεων της κτηματαγοράς - περιπτώσεις συμβολαίων πώλησης κτισμάτων και οικοπέδων σε διάφορες περιοχές της χώρας, που έχουν καταχωρηθεί ήδη στο Μητρώο Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων, τη νέα ηλεκτρονική εφαρμογή την οποία δημιούργησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών με σκοπό να βοηθήσει τους πολίτες να λαμβάνουν πληροφορίες για τις τιμές στις οποίες μεταβιβάζονται ακίνητα. 
ΓΡΑΦΕΙ Ο Γιώργος Παλαιτσάκης 
Τα ποσοστά υποχώρησης των πραγματικών τιμών πώλησης ακινήτων σε σύγκριση με τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες τα οποία προκύπτουν από την ανάλυση των δεδομένων των συμβολαίων μεταβίβασης, όπως αυτά αποτυπώνονται στην συγκεκριμένη εφαρμογή, είναι πολύ μεγάλα και με δεδομένο τον μικρό αριθμό των μεταβιβαστικών συμβολαίων ενισχύουν πλέον την πιθανότητα να μην εφαρμοστεί ούτε το 2018 το σχέδιο για την εξίσωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων με τις αγοραίες τιμές τους. Σε επίσημη ανακοίνωση που αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών γνωστοποιήθηκε ότι η εφαρμογή του Μητρώου Αξιών Μεταβιβάσεων Ακινήτων δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να μπορούν να αντλούν πληροφορίες για τα επίπεδα τιμών, με τις οποίες γίνονται οι μεταβιβάσεις ανά περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages