ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΑΓΟΡΕΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΑΓΟΡΕΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΤΗΝ αποτίμηση της φετινής χρονιάς στην εξαγωγική δραστηριότητα του καρπουζιού έκανε σε δηλώσεις του στο ιντερνετικό ραδιόφωνο της Κυπαρισσίας freegr.gr ο προϊστάμενος Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, εκτιμώντας ότι ήταν μια καλή χρονιά.
Όπως τόνισε «τα καρπούζια της περιοχής εξήχθησαν στην Κεντρική Ευρώπη σε χώρες όπως Πολωνία, Ουγγαρία, Γερμανία, Τσεχία, Σλοβακία, στις Βαλκανικές χώρες, συμπεριλαμβάνοντας την Βουλγαρίας και Ρουμανίας, ενώ για πρώτη φορά έχουμε εξαγωγές και σε χώρες εκτός ΕΕ όπως Αλβανία, Σερβία, FYROM, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, στη Νότια Ευρώπη Ιταλία, Ελβετία, όπως και στις Σκανδιναβικές χώρες, Αγγλία και Ολλανδία. Από τις αρχές Μαίου η συγκομιδή καρπουζιών χαμηλής κάλυψης στην Τριφυλία εξελίχθηκαν ομαλά ενώ οι τιμές παραγωγού ήταν σε καλά επίπεδα με βάση την αυξημένη ζήτηση σε αγορές της Ευρώπης.
ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ
Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλο οι καλλιεργούμενες εκτάσεις στην Τριφυλία κινήθηκαν συνολικά στα 6.000 στρέμματα και συνολικά μέχρι να φύγουν τα τελευταία φορτία θα σημειωθεί παραγωγή της τάξης των 40.000 τόνων. Ήδη από τις καλλιέργειες της περιοχής έχει εξαχθεί το 100% των πρώιμων στρογγυλών καρπουζιών και το 80% καρπουζιών τύπου βαρέλας κι εντός της εβδομάδας έφυγαν τα τελευταία φροτία.
Επισήμανε πάντως την άριστη συνεργασία μεταξύ παραγωγών, εξαγωγικών φορέων και γεωπόνων ελεγκτών, ενισχύοντας  στην ομαλή ροή των εξαγωγών καθώς στην ΔΑΟΚ πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 600 αναγγελίες για εξαγωγές κηπευτικών καθώς αρκετοί παραγωγοί προέβησαν σε ενδοκοινοτικές συναλλαγές. Μεγάλο ενδιαφέρον τέλος στο εξωτερικό παρουσιάζει η ποικιλία άσπερμου καρπουζιού. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages