ΑΣΑΣΕΡΝ...ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

ΑΣΑΣΕΡΝ...ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Θεαματικές "βουτιές" στις βάσεις και έντονος ανταγωνισμός είναι το τοπίο που διαμορφώνεται βάσει των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων. Τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο μοχλός που θα πιέσει προς τα κάτω τις βάσεις έτσι όπως είχαν διαμορφωθεί πέρσι στις θετικές και τεχνολογικές σχολές, αλλά και στις οικονομικές (2ο και 5ο Επιστημονικό Πεδίο). Τα φετινά θέματα προκάλεσαν αντιδράσεις σχετικά με τον όγκο των ζητουμένων, ενώ δεν έλειψαν και οι ενστάσεις από μαθηματικούς σχετικά με τις οδηγίες βαθμολόγησης.
"Τα πρώτα στοιχεία που έχουμε από τα βαθμολογικά κέντρα είναι ενδεικτικά των κακών αποδόσεων, καθώς τα ποσοστά αποτυχίας είναι εντυπωσιακά σε σχέση με άλλες χρονιές", αναφέρει ο εκπαιδευτικός αναλυτής Γιώργος Χατζηγέτας, στον Ελεύθερο Τύπο. Χθες, οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στο μάθημα της Βιολογίας (Γενικής Παιδείας και Κατεύθυνσης).
Παρά τα σενάρια για "σφαγή" στο μάθημα κατεύθυνσης, ώστε να πέσουν οι βάσεις σ' ένα από τα πιο δημοφιλή και σίγουρα το πιο ανταγωνιστικό Πεδίο, αυτό των Επιστημών Υγείας, τα θέματα δεν αιφνιδίασαν δυσάρεστα τους υποψηφίους. Τη Δευτέρα, πέφτει η αυλαία των πανελλαδικών για τα Γενικά Λύκεια με Ιστορία και Μαθηματικά Γενικής Παιδείας. Τα δύο μαθήματα απευθύνονται αποκλειστικά σε όσους θέλουν να ανοίξουν το 4ο Επιστημονικό Πεδίο, των Παιδαγωγικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages