ΧΑΜΟΣ ΕΝΦΙΑ στις λαϊκές συνοικίες - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

ΧΑΜΟΣ ΕΝΦΙΑ στις λαϊκές συνοικίες

Με τo αλάτι από τις… διακοπές του Αυγούστου, 6,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, τα οποία θα τους καλούν να πληρώσουν συνολικά 3,3 δισ. ευρώ.
Του Αργύρη Παπαστάθη
Ενα εκατομμύριο από «αυτούς κυρίως» ιδιοκτήτες στις λεγόμενες λαϊκές συνοικίες, θα πληρώσουν περισσότερα από πέρυσι: από 12 έως και άνω των 200 ευρώ.
Συγκεκριμένα:
■ Για 737.709 ιδιοκτήτες -το 12% του συνόλου- θα υπάρξει αύξηση από 1 έως 50 ευρώ (12 ευρώ κατά μέσον όρο).
■ 160.001 φυσικά πρόσωπα θα δουν αύξηση από 50 έως 200 ευρώ.
■ 48.961 φορολογούμενοι θα δουν στα εκκαθαριστικά τους αύξηση πάνω από 200 ευρώ.
Ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία τον Ιανουάριο του 2019.
Γιατί όμως φτάσαμε στα φουσκωμένα εκκαθαριστικά και μάλιστα για τα πλέον αδύναμα εισοδηματικά στρώματα; Η απάντηση κρύβεται στη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της 4ης και τελευταίας αξιολόγησης του μνημονίου. Κι αυτό γιατί αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της κατέστη σαφές ότι ο ΕΝΦΙΑ δεν καταργείται αλλά επαυξάνεται.
Αν και ήταν δίκαιο, η εναρμόνιση εμπορικών και αντικειμενικών αξιών δεν έγινε τελικά πράξη μετά τις «χειρουργικές επεμβάσεις» που συμφώνησαν κυβέρνηση και τρόικα. Διότι, παρά τις αλλαγές στις αντικειμενικές, τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα δείξουν και πάλι βεβαίωση φόρου 3,3 δισ. ευρώ με στόχο είσπραξης 2,65 δισ. ευρώ. Αρα κάποιοι (οι πλέον ευάλωτοι) θα πληρώσουν περισσότερο και κάποιοι λιγότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages