ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΜΕΧΡΙ 80% - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΜΕΧΡΙ 80%

Σε τροχιά γενικευμένης πτώσης που ξυπνά τις οδυνηρές μνήμες της μνημονιακής περιόδου που η κυκλοφορία έξυσε τον πάτο του βαρελιού, βρίσκονται οι μεγάλοι οδικοί άξονες της χώρας που διέπονται από πολύχρονες συμβάσεις παραχωρήσεις με ιδιώτες.
Η διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο είναι ότι η πτώση είναι ραγδαία αφού μέσα σε 20 μέρες υπάρχουν αυτοκινητόδρομοι που η υποχώρηση της κυκλοφορίας φτάνει το 80% ενώ τα προηγούμενα χρόνια, η μείωση της κυκλοφορίας έγινε σταδιακά.
Το ισχυρό σοκ στους οδικούς άξονες φέρνει η απαγόρευση της κυκλοφορίας, κατάσταση που είναι δύσκολο να εκτιμηθεί πόσο γρήγορα θα ανατραπεί, με κίνδυνο σημαντικών απωλειών για τον κλάδο και σοβαρών χρηματοοικονομικών αναταράξεων.
Ήδη, η πτώση της κυκλοφορίας κλιμακώνεται στην Αττική Οδό που αγγίζει το 70% ενώ σημαντική κάμψη εμφανίζουν οι διελεύσεις, στην Ολυμπία οδό (Κορίνθου-Πατρών) που φτάνουν το 80%.
Σαφή επιδείνωση των δεικτών κυκλοφορίας παρουσιάζει και το τμήμα Μεταμόρφωση – Σκάρφεια της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, που διαχειρίζεται η Νέα Οδός, όπου η πτώση ανέρχεται στο 50%. Αντίστοιχα, στην Ιόνια Οδό (Αντίρριο –Γιάννενα), η κάμψη ήταν 45% πριν την πλήρη απαγόρευση και ανέβηκε στο 56,5%. Πτώση που αγγίζει το 60% εμφανίζει και ο άξονας Ε65 ( Ξυνιάδα -Τρίκαλα).
Παρά το γεγονός ότι οι εταιρείες προσπαθούν να κρατήσουν όρθιο το οδικό δίκτυο σε συνθήκες πρωτοφανούς ύφεσης, δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την εξάπλωση της πανδημίας, η οποία σκεπάζει με ένα μαύρο σύννεφο το σύνολο της ελληνικής οικονομίας.
newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages