Οι 35αρηδες, οι επαγγελματίες, οι νέες επικουρικές και το νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Οι 35αρηδες, οι επαγγελματίες, οι νέες επικουρικές και το νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο

Ατομικός κουμπαράς εισφορών με την οικιοθελή ένταξη των εργαζομένων έως 35 ετών στο νέο πλήρως κεφαλαιοποιητικό τ


αμείο επικουρικής ασφάλισης που θα προβλέπει τον ατομικό λογαριασμό για κάθε ασφαλισμένο προωθεί το Υπουργείο Εργασίας και ειδικότερα ο νέος υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου. Το νέο σύστημα θα προβλέπει την δυνατότητα ένταξης εφόσον το επιθυμούν, των εργαζομένων ως 35 ετών, ενώ θα ενταχθούν υποχρεωτικά οι νέοι που θα εισέλθουν στην αγορά εργασίας αμέσως μετά την νομοθέτηση του νέου ταμείου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στο νέο ταμείο θα ενταχθούν υποχρεωτικά οι νέοι που θα εισέλθουν στην αγορά εργασίας αμέσως μετά την νομοθέτηση του ταμείου εντός του 2021 και οικειοθελώς οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες που μέχρι σήμερα δεν καταβάλουν εισφορές και δεν έχουν επικουρική ασφάλιση. Οικιοθελώς θα μπορούν να ενταχθούν επίσης και οι ασφαλισμένοι έως 35 ετών που θα πρέπει να επιλέξουν αν θα συνεχίσουν ή θα διακόψουν να καταβάλουν τις εισφορές στο υπάρχον ταμείο επικουρικής ασφάλισης. Την ίδια στιγμή ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο το νέο ταμείο να ενεργοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2022. Το νέο σύστημα θα αφορά μόνο την επικουρική ασφάλιση κα δεν επηρεάζει τις κύριες συντάξεις ή την εφάπαξ παροχή που λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ασφαλισμένοι ανάλογα με την ηλικία τους θα μπορούν να επιλέγουν ανά τριετία, τα «πακέτα» ασφαλιστικής κάλυψης υψηλού, μεσαίου και χαμηλού ρίσκου. Ειδικότερα το νέο σύστημα αφορά μόνο στην επικουρική ασφάλιση και σε καμία περίπτωση δεν αφορά στις κύριες συντάξεις και στο εφάπαξ.

 Παράλληλα δεν θα υπάρξει παρέμβαση στο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, δεδομένου ότι με βάση παλαιότερη ρύθμιση η αναπροσαρμογή του έχει -ούτως ή άλλως- συνδεθεί με το προσδόκιμο ζωής. Στο νέο σύστημα, θα ενταχθούν α) νέοι εργαζόμενοι, β) παλαιοί (εθελοντικά) και γ) ασφαλισμένοι σε κλάδους για τους οποίους δεν υπήρχε πρόβλεψη για επικουρική ασφάλιση (εθελοντικά). Κάθε ασφαλισμένος θα διαμορφώνει ατομικό ασφαλιστικό λογαριασμό και οι εισφορές του δεν θα κατευθύνονται για την καταβολή της σύνταξης των παλαιοτέρων εργαζομένων, ενώ οι εισφορές, στο τέλος του εργασιακού βίου θα χορηγούνται υπό την μορφή σύνταξης και όχι ως εφάπαξ παροχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages