Η ενιαία στρεμματική ενίσχυση απειλεί τους ελαιοπαραγωγούς - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Η ενιαία στρεμματική ενίσχυση απειλεί τους ελαιοπαραγωγούς


 
Ενδεχόμενη καθιέρωση ενιαίας στρεμματικής ενίσχυσης περίπου 40 ευρώ το στρέμμα θα πλήξει τους ελαιοπαραγωγούς και θα ευνοήσει τους κτηνοτρόφους με βοσκοτόπια. Αυτή είναι η πρώτη εκτίμηση για τις συνέπειες που θα έχει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, αν και εφόσον εφαρμοστεί το σύστημα ενιαίας στρεμματικής ενίσχυσης. Η εκτίμηση αυτή ενισχύεται μετά τη θέση που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ). Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το agronews.gr το ΕΛΚ ζητεί: "- Να θεσπιστεί υποχρεωτικό για όλα τα κράτη-μέλη η επιδότηση της βασικής ενίσχυσης σε μόνιμους βοσκότοπους να είναι τουλάχιστον ίση με το μέσο όρο ενισχύσεων που λαμβάνουν όλοι οι αγρότες στη χώρα. Επιπλέον, προβλέπει ευελιξία στην προσθήκη επιπλέον επιλέξιμων εκταρίων βοσκήσιμων γαιών, όταν για λόγους βιοποικιλότητας, ορισμένα φυτά συνυπάρχουν στο λιβάδι. 

- Να αυξηθεί το ελάχιστο μερίδιο των πόρων από το 5 στο 7% που θα πρέπει να δεσμεύσουν τα κράτη - μέλη από τις άμεσες ενισχύσεις για το καθεστώς «αναδιανεµητικής ενίσχυσης» που προβλέπει πρόσθετη στήριξη για μικρές και μεσαίες εκμεταλλεύσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages