6 ολοκληρωμένες κλίνες ΜEΘ παραλαμβάνει το Νοσοκομείο Καλαμάτας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

6 ολοκληρωμένες κλίνες ΜEΘ παραλαμβάνει το Νοσοκομείο Καλαμάτας

 


Έφθασαν οι διορισμοί δυο μόνιμων ειδικευμένων Ιατρών, ενός Καρδιολόγου και ενός ορθοπαιδικού

Σειρά πολύ σημαντικών ανακοινώσεων έκανε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γιώργος Μπέζος.
Εν όψει και της επιδείνωσης της κατάστασης στη χώρα από την πανδημία του κορωνοϊού, οι εξαγγελίες του κ. Μπέζου αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα.
Συγκεκριμένα ανέφερε:
«1ον. Παραλάβαμε σήμερα τους διορισμούς για 2 μόνιμους ειδικευμένους ιατρούς ΕΣΥ αποκλειστικά για το ΤΕΠ, 1 καρδιολόγου και 1 ορθοπαιδικού. Αναμένουμε να έρθουν και οι άλλοι 6 διαφόρων ειδικοτήτων που είχαμε προκηρύξει.
2ον. Παρουσιάστηκαν σήμερα οι πρώτες 2 ειδικευόμενες νοσηλεύτριες που θα εκπαιδευτούν για τους επόμενους 18 μήνες στην επείγουσα ιατρική και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
3ον. Ξεκίνησαν και συνεχίζονται οι εργασίες αναβάθμισης της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ολοκληρώνονται.
4ον. Συνεχίζονται οι εργασίες αναβάθμισης της Ψυχιατρικής Κλινικής με σκοπό τη δημιουργία, ενός φιλικού και ασφαλούς περιβάλλοντος καθώς και τη δημιουργία χώρων εργοθεραπείας για τους νοσηλευόμενους φίλους μας.
5ον. Παραλαμβάνουμε μέσα στην εβδομάδα από το υπουργείο Υγείας ένα ολοκληρωμένο πακέτο ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού απαρτιζόμενο από 6 κλίνες ΜΕΘ, 6 αναπνευστήρες και 6 μόνιτορ με κεντρικό σταθμό για τη δημιουργία, όπως έχουμε προαναγγείλει, Υπομονάδας ΜΑΦ μέσα στην Καρδιολογική Κλινική. Από την παραπάνω εβδομάδα ξεκινούν και οι δομικές παρεμβάσεις που απαιτούνται για τη δημιουργία της Υπομονάδας.
6ον. Προχωρά η διαδικασία για την έγκριση άδειας λειτουργίας βηματοδοτικού κέντρου. Τις επόμενες μέρες προσλαμβάνονται ιατρός καρδιολόγος με μεγάλη εμπειρία στην τοποθέτηση σταθερών βηματοδοτών και ένας θωρακοχειρουργός. Οι εγκρίσεις από το διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Ιωάννη Καρβέλη, έχουν εκδοθεί.
7ον. Ολοκληρώθηκαν οι δικαστικές εκκρεμότητες στο διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια 100 ηλεκτρικών κλινών, π/υ 380.000 ευρώ, μέσω ΠΔΕ και τους επόμενους 2 μήνες γίνεται η παραλαβή τους.
8ον. Προχωρούν όλες εκείνες οι παρεμβάσεις και οι προμήθειες ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο του ορισμού του νοσοκομείου μας ως Νοσοκομείο Covid-19.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages