ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ για τα δύο πυροσβεστικά στη ΔΕ Αετού ζητεί ο Δριμής - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ για τα δύο πυροσβεστικά στη ΔΕ Αετού ζητεί ο Δριμής

 


Να επιστραφούν τα δύο πυροσβεστικά οχήματα στη ΔΕ Αετού και να προωθηθεί η δημιουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου στον Αετό ζητά ο επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας” Δημήτρης Δριμής. Σε σχετική του παρέμβαση με τίτλο «Για ποιο λόγο τιμωρείται η ΔΕ Αετού», αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Δήμος Αετού είχε 2 καινούργια πυροσβεστικά οχήματα 4Χ4 πλήρως εξοπλισμένα. Δωρεά του Ιδρύματος Λάτση (Mazda KHH 2845) και της ΚΕΔΚΕ- ΤΕΔΚ Μεσσηνίας (Nissan KHH 3816), αντίστοιχα, μετά από προσπάθειες της δημοτικής αρχής περιόδου 2007-2010. 
Τα αυτοκίνητα έσωσαν πολλές φορές ζωές και περιουσίες, εμπέδωσαν αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή, βοηθούσαν και σε άλλες εργασίες, όπως καθαριότητας. Και τα δύο πυροσβεστικά οχήματα, αν και προέρχονται από δωρεές, λείπουν χρόνια τώρα από το Κοπανάκι, τον Αετό, την Πολυθέα, το Αρτίκι, το Μοναστήρι, το Κρυονέρι, την Αγριλιά, το Καμάρι, το Γλυκορρίζι, το Σιτοχώρι, την Κεφαλόβρυση και τους οικισμούς τους, που βρίσκονται μακριά από τους σταθμούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Οι κάτοικοι, οι περιουσίες και ο αγροτικός χώρος, που περιλαμβάνει και ζώνες προστασίας της φύσης, αντιμετωπίζουν ανοχύρωτοι την αντιπυρική περίοδο, αλλά και κάθε ακραίο καιρικό φαινόμενο. Υπενθυμίζουμε πως: 
1) Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας με ομόφωνη απόφασή του (144/2012) ενέκρινε την ίδρυση εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου στην Τ.Κ. Κοπανακίου και την χρήση του με αριθ. κυκλοφορίας ΚΗΗ 3816 πυροσβεστικού οχήματος της Δ.Ε. Αετού από αυτό.
 2) Την περίοδο 2011 – 2014 παρέμειναν και τα 2 αυτοκίνητα στη ΔΕ Αετού. Την περίοδο 2014 – 2019 έφυγαν, τα τελευταία 3 χρόνια, και τα 2. Την περίοδο 2019 – 2020 παραμένουν εκτός Δημοτικής Ενότητας Αετού.
 3) Το ένα αυτοκίνητο χρησιμοποιείται από το δήμο, άγνωστο που, και το άλλο παραχωρείται με διαρκείς ανανεώσεις στην Πυροσβεστική.
 4) Σε όλες τις ΔΕ παραμένουν τα πυροσβεστικά οχήματα πού υπήρχαν, πλην της ΔΕ Αετού. 
5) Ο πρόεδρος της κοινότητας Κοπανακίου με έγγραφό του έχει ενημερώσει για την υπό σύσταση εθελοντική ομάδα πυρόσβεσης και ζήτησε τουλάχιστον το 1 από τα 2 πυροσβεστικά οχήματα. 
6) Εχουμε προτείνει, ως δημοτική παράταξη, την ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στον Αετό και την επιστροφή των δύο οχημάτων στη Δημοτική Ενότητα Αετού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages