Πετράκος: Να στηριχτούν οικονομικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες της Πελοποννήσου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Πετράκος: Να στηριχτούν οικονομικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες της Πελοποννήσου


 Επερώτηση για την στήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών, των τοπικών μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και των εργαζομένων από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΕ.ΣΥ.Π. κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΚΑΝΤΖΟ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ κ. ΠΑΝ. ΝΙΚΑ
ΘΕΜΑ: «Τι θα πράξει η Περιφέρεια για την στήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών ,των τοπικών μικρών και πολύ μικρών  επιχειρήσεων και των εργαζομένων από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού;»
κ. Πρόεδρε, κ. Περιφερειάρχη,
Διαβάσαμε ότι στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας, ανοίγει η πλατφόρμα, για την κατάθεση δικαιολογητικών από ελεύθερους επαγγελματίες και τοπικές  επιχειρήσεις που επλήγησαν απ την επιδημία , προκειμένου να λάβουν επιδότηση από 5 έως 50 χιλιάδες ευρώ , να σταθούν όρθιες και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας. 
Τα χρήματα του προγράμματος ύψους 150.000.000 ευρώ, είναι κοινοτικά που διεκδίκησε και πήρε η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας λαμβάνοντας την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να  μην θεωρηθούν κρατική ενίσχυση  .
Ομοίως σχέδιο συνολικά 160 εκατ. ευρώ για την ενεργό στήριξη τοπικών επιχειρήσεων και εργαζομένων από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού θέτει σε εφαρμογή η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Σύμφωνα με ενημέρωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας πρόκειται για ένα σχέδιο «άμεσης δράσης», με γρήγορες και απλές διαδικασίες, που ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των επιχειρηματιών και των ελεύθερων επαγγελματιών, που είδαν το εισόδημα τους να συρρικνώνεται λόγω του COVID-19, αλλά και των εργαζομένων που απώλεσαν εισόδημα λόγω της αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων στις οποίες απασχολούνταν.
Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, «μετά την ενίσχυση με 80 εκατ. ευρώ των επενδύσεων υφισταμένων και νέων επιχειρήσεων, μέσω των προγραμμάτων «Επανεπενδύω» και «Επενδύω στη Θεσσαλία», μετά τη στήριξη με 50 εκατ. ευρώ των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας, λόγω της πανδημίας του covid-19, η Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνει ανάσα ρευστότητας με τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, ενισχύοντας το κεφάλαιο κίνησης μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages