ΒΑΡΥΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΣΕ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.. - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

ΒΑΡΥΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΣΕ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ..

Aπό τη μια, η προστασία της δημόσιας υγείας. Από την άλλη, η στήριξη επιχειρήσεων κι εργαζομένων σε κλάδους, που μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι ετοιμάζονται για έναν ακόμα πιο δύσκολο χειμώνα.
Τα νέα περιοριστικά μέτρα δεν ελήφθησαν ελαφρά τη καρδία. Τουναντίον. Στο οικονομικό επιτελείο γνωρίζουν ότι το κλείσιμο καταστημάτων κι επιχειρήσεων στο χώρο της εστίασης και του πολιτισμού αυξάνει την πίεση σε κλάδους που κινούνται στην κόψη του ξυραφιού.
Η επέκταση του πλαισίου για την ειδική αποζημίωση ως το τέλος του έτους αποτελεί μια πρώτη κίνηση, ωστόσο ουδείς μπορεί να έχει την ψευδαίσθηση ότι είναι αρκετή για χιλιάδες εργαζόμενους, που έχουν υποστεί δραματική μείωση του εισοδήματος τους εδώ και μήνες, όπως επίσης για μικρές και μεγαλύτερες επιχειρήσεις που πήραν μια μικρή μόνο ανάσα τον Αύγουστο. Οι φορείς των πλέον πληττόμενων κλάδων τουρισμού- εστίασης, κάνουν λόγο για επερχόμενο τυφώνα.

Η «βουτιά» στα τουριστικά έσοδα

Το πρόωρο κι άδοξο τέλος της φετινής τουριστικής σεζόν είναι γεγονός, φέρνοντας πιο κοντά την ανάγκη ενίσχυσης των μέτρων στήριξης. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και τον «καλό» Αύγουστο, διακινήθηκαν στα αεροδρόμια της χώρας 4.539.902 επιβάτες, δηλαδή 55,7% λιγότεροι σε σχέση με το 2019 όπου είχαν διακινηθεί 10.238.414 επιβάτες, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τις τουριστικές εισπράξεις. Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της ΠΟΞ, για τη Χαλκιδική, μιας από τις περιοχές που βίωσαν τη «βουτιά» των επισκεπτών αλλά και το πρώτο κύμα των νέων περιοριστικών μέτρων: από τα 540 ξενοδοχεία της Χαλκιδικής  άνοιξαν τα 380, το Σεπτέμβριο θα είναι ανοιχτά τα 200, ενώ τον Οκτώβριο μόλις  τα 25. Η πτώση του τζίρου κυμάνθηκε από 50 έως 70% κι αυτή είναι λίγο ως πολύ η εικόνα από τις περισσότερες περιοχές της χώρας.
ΔΥΣΟΙΩΝΑ ΜΕΤΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Νέα μέτρα ισχύουν από σήμερα (16.09.2020) στην Αττική και οι επιστήμονες προειδοποιούν πως αν δεν προσέξουμε, αν δεν ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών, τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμη πιο δύσκολα. Μπορεί να κρούσματα να φτάσουν ακόμη και τα 1.000 την ημέρα, να επιβληθεί lockdown και χρήση μάσκας ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους.
«Με βάση τους υπολογισμούς, από το τέλος του Οκτώβρη με την αλλαγή του καιρού και της αλλαγής της μεταδοτικότητας του ιού και μια σειρά από άλλους παράγοντες, πχ ταυτόχρονη έναρξη της περιόδου της γρίπης, μας οδηγεί σε μια αύξηση τον Νοέμβριο ακόμα πιο σημαντική και μια ακόμα πιο σημαντική τον Δεκέμβριο», είπε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, προσθέτοντας πως «αν το αφήσουμε να εξελιχθεί μπορεί να φτάσουμε και σε τετραψήφιους αριθμούς κρουσμάτων».
Ερωτηθείς για το αν είναι πιθανό μέχρι το τέλος του χρόνου να φτάσουμε ακόμη και τα 1.000 κρούσματα την ημέρα, ο καθηγητής είπε είναι πιθανό. Εκτίμησε όμως πως η ελληνική κοινωνία θα καταλάβει την σημαντικότητα των μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages