ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ- VIDEO - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ- VIDEO


 Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται οι παραγωγοί καρπουζιού στην περιοχή της Τριφυλίας μετά τις έντονες διαμαρτυρίες τόσο μεγάλων όσο και μικροκαλλιεργητών που βλέπουν το εισόδημά τους άμεσα να εξανεμίζεται. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι εκτός από την απώλεια εισοδήματος κινδυνεύουν άμεσα να μείνουν δεκάδες καλλιέργιες καρπουζιού χωρίς συγκομιδή, με αποτέλεσμα το καλοκαιρινό φρούτο να σαπίσει στα χωράφια.

Χαρακτηριστικές είναι οι αναφορές του παραγωγού αλλά και δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας κ. ´Αγγελου Κοροβήλα από τα ΦΙΛΙΑΤΡΑ ο οποίος μίλησε στην εκπομπή μας πρωινό δρομολόγιο. Ο έμπειρος παραγωγός έκανε ιδιαίτερη αναφορά για την εκκίνηση της τιμής του καρπουζιού στα 45 με 50 λεπτά αναφέροντας ότι σε τρεις μέρες κατρακύλησε μία αποτέλεσμα να φτάνει σήμερα κοντά  ή κάτω από τα 15 λεπτά το κιλό. 

ΑΚΡΙΒΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

Σημείωσε ότι το αυξημένο καλλιεργητικό κόστος ανά στρέμμα είναι πολύ περισσότερο ακόμα και από τα 23 λεπτά το κιλό που αγγίζει το κόστος περίπου της παραγωγής, πράγμα που σημαίνει ότι οι ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ έχουν υποστεί σοβαρή απώλεια και ζημιά εισοδημάτων.

Σε ερώτηση για τις εισαγωγές καρπουζιού από άλλες χώρες επιβεβαίωση ότι έρχονται καρπούζια από τρίτες χώρες χωρίς να τηρούνται φυτοϋγειονομικοί ελέγχοι. Μάλιστα έρχονται καρπούζια και από την περιοχή της Τουρκίας όπως αποκάλυψε. Το γεγονός αυτό συνιστά άμεση καταστροφή των παραγωγών της περιοχής της Τριφυλίας, καταλήγοντας με αφορμή ερώτηση για το αρμόδιο υπουργείο αυτή που βρίσκονται στο τιμόνι θα πρέπει να αφήσουν τα γραφεία τους και να έρθουν στον τόπο παραγωγού και να δουν την σκληρή πραγματικότητα στα χωράφια.

VIDEO KYPARISSIA TV: https://youtu.be/hjNdMsvxWsw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages