Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΚΕΔΕ για το 2022 - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΚΕΔΕ για το 2022

Μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίασε πρόσφατα , το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με τη συμμετοχή των Προέδρων ΠΕΔ Ελλάδας, καθώς και το νέο Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ Μαραβέλια και Σπυρίδωνα. Η ΚΕΔΕ στηρίζει το εθελοντικό κίνημα αιμοδοσίας.

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου παρουσίασε τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, Παναγιώτη Κατσίβελα και τον επικεφαλής του προγράμματος «Όλοι μαζί μπορούμε» του ομίλου ΣΚΑΪ, Γιάννη Σπανολιό, που ζήτησαν από την ΚΕΔΕ να συνεχίσουν οι Δήμοι να στηρίζουν την εξωνοσοκομειακή εθελοντική αιμοδοσία στην Ελλάδα, ειδικά τώρα που λόγω covid ο κόσμος φοβάται να πάει στα νοσοκομεία. 

Μάλιστα ο κ. Κατσίβελας επεσήμανε ότι το πρόγραμμα εθελοντικής αιμοδοσίας θα είχε καταρρεύσει αν δεν βοηθούσε η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσει να κάνει το χρέος της απέναντι στην κοινωνία και κάλεσε τους Δήμους να έρθουν σε επαφή με το «Όλοι μαζί μπορούμε» που θα αναλάβει την διοργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών σε χώρους εκτός νοσοκομείων μέσω των υποδομών που διαθέτει, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες για αίμα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.  Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΚΕΔΕ για το 2022

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ ψήφισε ομόφωνα τον νέο προϋπολογισμό της ΚΕΔΕ για το 2022.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε ότι: Οι αποφάσεις για έγκαιρη σύνταξη οικονομικού προϋπολογισμού έως τις 27 Ιουλίου είναι απολύτως σεβαστές από την ΚΕΔΕ που συνέταξε έναν προϋπολογισμό εναρμονισμένο στην εποχή και τις ειδικές ανάγκες που επικρατούν σε όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό για τους Δήμους να καταβληθούν από το Κεντρικό Κράτος οι πόροι που οφείλονται στην αυτοδιοίκηση αλλά και να διασφαλιστεί ότι οι Δήμοι θα έχουν στη διάθεσή τους τους αναγκαίους πόρους, προκειμένου να μπορούν να ασκούν αποτελεσματικά το ρόλο και τις αρμοδιότητες που τους έχουν δοθεί.

 Νέα σελίδα για την ΕΕΤΑΑ και τη συνεργασία της με τους Δήμους

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου καλωσόρισε στη συνεδρίαση του ΔΣ τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ, Δημήτρη Μαραβέλια και Σπύρο Σπυρίδων, τονίζοντας ότι μετά την αλλαγή Διοίκησης πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, αφού έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος. Ο ρόλος της ΕΕΤΑΑ είναι κρίσιμος και πρέπει να προχωρήσουν άμεσα μια σειρά από προγραμματισμένες δράσεις και προγράμματα, έτσι ώστε η ΕΕΤΑΑ να σταθεί στο πλευρό των Δήμων και να διευκολύνει το έργο τους.

Ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ, Δημήτρης Μαραβέλιας τόνισε ότι «γίνεται μια νέα αρχή και οι απαιτήσεις της ΚΕΔΕ προς την ΕΕΤΑΑ είναι μεγάλες και είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της. Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μια καλή συνεργασία και με την ΚΕΔΕ αλλά και τον κάθε Δήμο ξεχωριστά. Θα είμαστε στο πλευρό ειδικά των μικρότερων Δήμων παρέχοντας τους κάθε δυνατή βοήθεια ώστε να μην μείνουν πίσω».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΑ, Σπύρος Σπυρίδων επεσήμανε ότι ήδη άνοιξε η πλατφόρμα για την Εναρμόνιση και πολύ εύκολα μέσω τάμπλετ ή κινητού κάθε μητέρα θα μπορεί να κάνει τη δήλωσή της. Παράλληλα την ερχόμενη εβδομάδα θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τα παιδιά των δημοσίων υπαλλήλων.

Για τις τεχνικές υπηρεσίες, ο κ. Σπυρίδων δήλωσε ότι σε μικρό χρονικό διάστημα θα γίνουν οι πρώτες προσλήψεις των πρώτων 15-20 μηχανικών και σταδιακά θα ολοκληρωθεί η πρόσληψη των 50 συνολικά, ώστε η υπηρεσία να λειτουργήσει και να συμβάλει στην αρωγή των Δήμων της Ελλάδας, όσον αφορά την παροχή τεχνικής βοήθειας για την αξιοποίηση προγραμμάτων που ήδη τρέχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages