36 έως 72 οι δόσεις για οφειλές σε εφορία και ταμεία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

36 έως 72 οι δόσεις για οφειλές σε εφορία και ταμεία

 


Τη νέα ρύθμιση χρεών, αφού πήρε το «πράσινο φως» και από τους δανειστές, παρουσίασε την Πέμπτη (15.07.2021) στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Η ρύθμιση αφορά σε χρέη που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία, δηλαδή από τον Μάρτιο του 2021 έως τον Ιούλιο του 2021, είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Οι οφειλέτες μπορούν να ρυθμίσεις τα χρέη τους σε εφορία (ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ κτλ.) και ασφαλιστικά ταμεία από 36 έως 72 δόσεις. Αν κάποιος επιλέξει να ρυθμίσει τα χρέη του σε 36 δόσεις, αυτές θα είναι άτοκες. Αν τις ρυθμίσει σε 72 δόσεις, τότε το επιτόκιο θα είναι 2,5%. Η καταβολή της πρώτης δόσης είναι για τον Ιανουάριο του 2022.

Η νέα ρύθμιση αφορά μη ρυθμιζόμενες οφειλές ύψους 2,26 δισ. ευρώ, επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.

Επίσης, ο Χρήστος Σταϊκούρας έκανε γνωστό ότι ρυθμίσεις προηγούμενων ετών που «χάθηκαν» μέσα στην πανδημία, θα «επιστρέψουν».

Ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για μια «νέα γενναία ρύθμιση φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών», η οποία έρχεται «με απολυτή συναίσθηση των συνθηκών και δυσκολιών» και μετά τη συμφωνία με τους δανειστές, πρόκειται άμεσα να νομοθετηθεί.

Όπως δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας: «Με απόλυτη συναίσθηση της πραγματικότητας και των δυσκολιών που έχει επιφέρει η πανδημία του κορονοϊού στην πραγματική οικονομία, προχωράμε σε μια νέα, γενναία ρύθμιση των φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών που «γεννήθηκαν» στην πανδημία.

Ρύθμιση με την οποία παρέχονται πολύ σημαντικές διευκολύνσεις στους οφειλέτες που επλήγησαν από την κρίση, καθώς παρατείνεται, διευρύνεται και βελτιώνεται το υφιστάμενο πλαίσιο διευθέτησης των οφειλών τους, ενώ παράλληλα προσφέρεται η ευκαιρία αναβίωσης παλαιότερων ρυθμίσεων.

Ειδικότερα, με τις σημερινές παρεμβάσεις:

1ον. Διευρύνουμε τον χρονικό ορίζοντα κάλυψης των οφειλών από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και σήμερα.

2ον. Διευρύνουμε τον αριθμό των δόσεων από 24 άτοκες ή 48 δόσεις με χαμηλό επιτόκιο, σε 36 άτοκες ή 72 δόσεις με χαμηλό επιτόκιο, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη ανάσα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

3ον. Διευρύνουμε σημαντικά την περίμετρο των δικαιούχων, συμπεριλαμβάνοντας όλους όσους επλήγησαν οποιαδήποτε στιγμή από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα, τρέχουσες φορολογικές (ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ κτλ.) και ασφαλιστικές οφειλές που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του Κορονοϊού, θα μπορούν να ρυθμιστούν σε έως 72 δόσεις με επιτόκιο 2,5%, ή 36 δόσεις άτοκα, με καταβολή της 1ης δόσης τον Ιανουάριο του 2022.

Η ρύθμιση αφορά επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό και οφειλές που έχουν ήδη βεβαιωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας (από Μάρτιο 2020 έως σήμερα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages