ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΥΣΩΝΕΣ... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΥΣΩΝΕΣ...

 


Πολλά και σε διάφορα επίπεδα τα ζητήματα της σημερινής επικαιρότητας, την ώρα που τα πύρινα μέτωπα πληθαίνουν στην επικράτεια ξανά και ανησυχούν με χαρακτηριστικές τις εικόνες σε Σταμάτα και Ροδόπολη. Ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία σκορπά -και- το παρατεταμένο κύμα καύσωνα που αναμένεται να κυριαρχήσει για το επόμενο 10ήμερο. Το καμπανάκι… χτυπά με υψηλό τον κίνδυνο στις περισσότερες περιοχές της Πελοποννήσου.

Οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι δήμοι των περιοχών αυτών έχουν ενημερωθεί ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Όλα αυτά την ώρα που βρισκόμαστε σε μια φάση πια παρατεταμένου καύσωνα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς 30 -31 Ιουλίου 2021

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για 30 Ιουλίου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), μεταξύ άλλων, για τη Μεσσηνία.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages