Στους Δήμους τα οικόπεδα «αγνώστου ιδιοκτήτη» - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Στους Δήμους τα οικόπεδα «αγνώστου ιδιοκτήτη»


 Με νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών, η οποία θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, αρχής γενομένης από κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους, τα αγνώστου ιδιοκτήτη ακίνητα στο Κτηματολόγιο δε θα περιέρχονται στο Δημόσιο, αλλά στους Δήμους.

Αυτό αποκάλυψε σε δημοσίευμά του το ecopress πως ανακοινώθηκε στην ενημερωτική ημερίδα για την καταγραφή της δημοτικής περιουσίας στο Κτηματολόγιο, που διοργάνωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ), με πρωτοβουλία του προέδρου της και τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών Μ. Βορίδη, του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιου για το Κτηματολόγιο, Γιώργου Στύλιου, της διοίκησης και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων της Ελληνικό Κτηματολόγιο και άνω των 160 δημάρχων από όλη τη χώρα.
Στο μεταξύ, όπως παρουσιάσαμε σε δημοσίευμά μας, στο νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τίτλο «Εκσυγχρονισμός του Ελληνικού Κτηματολογίου, νέες ψηφιακές υπηρεσίες και ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης» προβλέπεται παράταση έως τέλος του 2022 για διορθώσεις ανακριβειών στις πρώτες κτηματολογικές εγγραφές, είτε αφορούν σε ακίνητα γνωστού είτε σε ακίνητα αγνώστουιδιοκτήτη.
Ανακοίνωση “εκ μέρους του υπουργείου”
Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην ημερίδα της ΚΕΔΕ, η νέα νομοθετική ρύθμιση θα αφορά ανακριβείς αρχικές εγγραφές ή αγνώστου ιδιοκτήτη ακίνητα κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων, τα οποία κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας, αντί του Δημοσίου, θα περιέρχονται στους Δήμους με μία απλή διαπιστωτική πράξη.
Η νέα ρύθμιση ανοίγει το δρόμο για την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος της ΚΕΔΕ και των Δήμων, οι οποίοι ζητούν, εκτός από τους κοινωφελείς και κοινόχρηστους χώρους, να περιέλθουν σε αυτούς κάθε είδους αγνώστου ιδιοκτήτη αστικά ακίνητα, όπως κατοικίες, διαμερίσματα κ.λπ., για να ακολουθήσουν πολιτικές κοινωνικής στέγης και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας.
Η σχετική ανακοίνωση στην ημερίδα της ΚΕΔΕ έγινε, όπως είπε η ίδια «κατ’ εξουσιοδότηση του υπουργείου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages