Εξερεύνηση σπηλαιολόγων στο σπάνιο αρχαίο υδραγωγείο Πλάτης ή ΚαναλουπούΤριφυλίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Εξερεύνηση σπηλαιολόγων στο σπάνιο αρχαίο υδραγωγείο Πλάτης ή ΚαναλουπούΤριφυλίας

 Ε


πίσκεψη-εξερεύνηση στο υδραγωγείο της Πλάτης Τριφυλίας πραγματοποίησαν πριν από λίγες ημέρες σπηλαιολόγοι.

Σίγουρα πρόκειται για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον υδραγωγείο όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στη σελίδα του χωριού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς χρονολογείται από τη Β’ Ενετοκρατία.
Χαρακτηριστικά στη σελίδα του χωριού αναφέρεται:
«Έγινε (πριν λίγες ημέρες) η εξερεύνηση του υδραγωγείου, από ομάδα σπηλαιολόγων που ήρθανε για το σκοπό αυτό. Η ομάδα ήρθε τις πρωινές ώρες και περπάτησε σε όλη τη διαδρομή του.»
Από τους σπηλαιολόγους σημειώνεται: «Άλλος ένας στόχος πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Στο εσωτερικό υπόγειου Ενετικού υδραγωγείου (Β΄ Ενετοκρατία 1687-1715) στο χωριό Πλάτη (Καναλουπού) Μεσσηνίας. 800 μέτρα συνολικό μήκος, συν δύο κλάδοι που τροφοδοτούν τον κύριο αγωγό με ύδωρ από μικρότερες πηγές.
Ευχαριστούμε το Θεόδωρο Χαΐνη κάτοικο Κυπαρισσίας (Αρκαδιά), τον πρόεδρο του χωριού Νικόλαο Γεωργακόπουλο, τους Τάσο Μπουρδέκα και Παναγιώτη Σαπέρα που χωρίς την βοήθειά τους δεν θα ήτο δυνατή η επίσκεψη στο υδραγωγείο.
Κείμενο Περσέας Δημήτρης Λούκισσας, φωτογραφίες Θωμάς Λαμπρακόπουλος».


Κ.Μπ., Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages