36η Philoxenia: Ο Δήμος Ζαχάρως στον «χάρτη» ξεχωριστών προορισμών - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

36η Philoxenia: Ο Δήμος Ζαχάρως στον «χάρτη» ξεχωριστών προορισμών

 


Το ενδιαφέρον επισκεπτών και των στελεχών της βιομηχανίας του τουρισμού προσέλκυσε η παρουσία του Δήμου Ζαχάρως στην 36η Philoxenia που διοργάνωσε η ΔΕΘ HELEXPO, διεκδικώντας με αξιώσεις ζωτικό χώρο στη βιομηχανία του τουρισμού.

Η παρουσία στην έκθεση έγινε με στόχο την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής και, σύμφωνα με το στόχο της δημοτικής αρχής, την τοποθέτησή της στον χάρτη των τουριστικών προορισμών.

Το σταντ του δήμου επισκέφθηκαν ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Εσωτερικών – Μακεδονίας Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, και εκπρόσωποι της Ινδίας, της Ιορδανίας και άλλων χωρών του εξωτερικού. Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν από τον δήμαρχο Ζαχάρως, Κώστα Αλεξανδρόπουλο, και τους συνεργάτες του για την μοναδικότητα της περιοχής, με φόντο την παραλία του δήμου Ζαχάρως, τα ιαματικά λουτρά στη λίμνη Καϊάφα και τις μαγευτικές ημιορεινές και ορεινές περιοχές.

Ο κ. Αλεξανδρόπουλος και οι συνεργάτες του ενημέρωσαν τους επιχειρηματίες και τους επισκέπτες της έκθεσης για τον πλούτο της περιοχής και ανέπτυξαν επαφές με εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η συνάντηση του κ. Αλεξανδρόπουλου και η συνομιλία που είχε με τον επικεφαλής του μεγάλου ταξιδιωτικού ομίλου «Ζορπίδη», ο οποίος είναι και πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και αποτελεί έναν από τους ισχυρούς παράγοντες που διαμορφώνουν τον οδικό χάρτη του οργανωμένου μαζικού τουρισμού.

Ο δήμος, σύμφωνα με τον κ. Αλεξανδρόπουλο, επενδύει στην σύγχρονη τουριστική τάση σε Ελλάδα και εξωτερικό, η οποία στρέφεται στον τουρισμό των εμπειριών και της αυθεντικότητας και συνδέεται άρρηκτα με τη γευσιγνωσία, τις αγροτουριστικές δράσεις κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages