Μεγάλη καταστροφή στην Κορώνη και πλημμύρες στην Δυτική Μεσσηνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Μεγάλη καταστροφή στην Κορώνη και πλημμύρες στην Δυτική Μεσσηνία

 


Μετά από μια μικρή ανάπαυλα ηλιοφάνειας, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Στην Πελοπόννησο και στην Στερεά τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, ενώ στα δυτικά και νότια τμήματα της Πελοποννήσου υπάρχει πιθανότητα για τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους. Στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο οι άνεμοι πιθανώς πρόσκαιρα να σημειώσουν σημαντική ενίσχυση. Λιγότερα και πιο τοπικά τα φαινόμενα στα νότια-νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα.

Η κακοκαιρία δείχνει εδώ και ώρες για τα καλά τα δόντια της και στη Μεσσηνία, όπου δέκα…. δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για να προκαλέσουν μεγάλη καταστροφη στην περιοχή της Κορώνης!

 

Στην Κορώνη περίπου μια ώρα νωρίτερα η επέλαση της κακοκαρίας και ενός ανεμοστρόβιλου άφησε πίσω της πολλά δέντρα πεσμένα, ζημιές σε ΙΧ αυτοκίνητα ενώ δρόμοι έκλεισαν…

Δείτε την πορεία της κακοκαιρίας από Windy:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν τη χώρα, καθώς ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Μεσόγειο θα επηρεάσει τη χώρα μας.

Η κακοκαιρία θα διατηρηθεί μέχρι και την Τρίτη.

Το πρωί της Κυριακής τα φαινόμενα θα είναι πιο ήπια, ωστόσο από το μεσημέρι θα ενταθούν και πάλι από τα δυτικά και θα επεκταθούν ανατολικότερα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα νότια νησιωτικά τμήματα και θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 13-14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 15-16, στην Ήπειρο από 2 έως 14, στη Θεσσαλία από 1 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 19-20 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 16-17 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 22-24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από νότιες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 Μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages