ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ: EΠΕΙΓΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ-ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ: EΠΕΙΓΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ-ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

THN EKTIMHΣΗ ότι απαιτείται εθνική στρατηγική για τα αγροτικά προιόντα εξέφρασε σε ερώτησή μας ο Διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας με αφορμή το πρόσφατο θέμα της σταφίδας όσο και του ελαιολάδου.
Για την σταφίδα τόνισε ότι αποτελούσε κινητήριο μοχλό για την οικονομίας της Τριφυλίας και το Νομού, ζητώντας να μην απαξιωθεί η καλλιέργεια από τους παραγωγούς που έχουν να αντιμετωπίσουν σωρεία προβλημάτων, ενώ εκτίμησε ότι η συνολική στρατηγική που εφαρμόζει η ΔΑΟΚ Τριφυλίας σε τοπικό επίπεδο φέρνει αποτελέσματα με αυξημένη παραγωγή και αειφορία συμβάλλοντας καθοριστικά στο εθνικό Ακαθάριστο Εθνικό προιόν και έχει επιτευχθεί πάντα με την ενεργή παρουσία των παραγωγών. 
ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΙΟΣΥΓΚΟΜΙΔΗ
Μειωμένη κατά 18- 20% θα είναι φέτος η παραγωγή του ελαιολάδου στη Τριφυλία λόγω της ανομβρίας, η οποία έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα στην ελαιοκαλλιέργεια. Παρ’ όλα αυτά τα πρώτα λάδια είναι εξαιρετικής ποιότητας και προκειμένου να διασφαλιστεί αυτή και στη συνέχεια θα πρέπει να τηρούνται συγκεκριμένα μέτρα από την ελαιοσυγκομιδή μέχρι και την έκθλιψη του ελαιοκάρπου. ΙΩΑΝ.ΜΠ.
KYPARISSIA TV VIDEO: https://youtu.be/HvHgJxJ5bUg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages