Υποσχέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για σιδηρόδρομο μέχρι την Μεσσηνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Υποσχέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για σιδηρόδρομο μέχρι την Μεσσηνία


Ο στρατηγικός σχεδιασμός στον οποίον περιλαμβάνεται και η επαναλειτουργία της γραμμής Άργος – Τρίπολη – Καλαμάτα, επαναβεβαιώθηκε από την πλευρά του ΟΣΕ, όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, κατά την τηλεσύσκεψη που είχε χθες, Τρίτη 16 Νοεμβρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με στελέχη του ΟΣΕ. Αντικείμενο της τηλεσύσκεψης, ήταν η επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δρομολογίου Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο.
 
Στην διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε η μέχρι σήμερα εξέλιξη του εν λόγω έργου, του οποίου έχει ήδη εκπονηθεί η μελέτη και έχουν συνταχθεί τα τεύχη δημοπράτησης, ενώ αυτό τον καιρό βρίσκεται σε εξέλιξη η μελέτη σκοπιμότητας. Με την ωρίμανση όλων των μελετών, θα υποβληθεί πρόταση για χρηματοδότηση στη Διαχειριστική Αρχή και μετά από 3 μήνες, εφόσον εγκριθεί η χρηματοδότηση, θα ακολουθήσει ο διαγωνισμός για το έργο. Γνωστοποιήθηκε, τέλος, ότι το μηχανοστάσιο της μετρικής γραμμής της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα λειτουργήσει στην Τρίπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages