Ιατρικοί σύλλογοι: Όχι στην επίταξη ιδιωτών γιατρών, ναι στην εθελοντική προσφορά - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Ιατρικοί σύλλογοι: Όχι στην επίταξη ιδιωτών γιατρών, ναι στην εθελοντική προσφορά


Κατά της επίταξης και υπέρ της εθελοντικής προσφοράς των ιδιωτών γιατρών στο δημόσιο σύστημα υγείας τάσσονται οι δύο μεγαλύτεροι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. 
Μάλιστα, οι διοικήσεις τους καταβάλλουν αυτήν τη στιγμή προσπάθεια, ώστε ολοένα και περισσότεροι ιδιώτες γιατροί να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ ιδίως για τη Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα, αφού η πανδημία «καλπάζει» με φρενήρεις ρυθμούς, εκφράζεται μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα συγκεντρωθεί ικανοποιητικός αριθμός εθελοντών ιδιωτών γιατρών και τελικά θα αποφευχθεί το μέτρο της επιστράτευσης. Αν τελικά η κυβέρνηση πάρει την απόφαση να επιστρατευθούν οι ιδιώτες γιατροί και να βοηθήσουν στα δημόσια νοσοκομεία, οι εκπρόσωποι των δύο μεγαλύτερων ιατρικών συλλόγων της χώρας σημειώνουν ότι θα ακολουθήσουν όσα θα επιτάσσει ο νόμος. 
Υπογραμμίζουν, παράλληλα, ότι ήδη και ο ιδιωτικός τομέας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας του κορονοϊού, αφού οι γιατροί περιθάλπουν στα ιατρεία τους πολλούς ασθενείς με κορονοϊό και τονίζουν ότι μια ενδεχόμενη επίταξη θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στον τομέα της πρωτοβάθμιας υγείας. «Κάνουμε προσπάθεια να πείσουμε τους συναδέλφους» Ειδικότερα και όπως αναφέρει στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Νίτσας, αυτήν τη στιγμή τα μέλη της διοίκησης του συλλόγου καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να πείσουν τους ιδιώτες συναδέλφους τους να βοηθήσουν εθελοντικά στα δημόσια νοσοκομεία. «Προσπαθούμε να αποφύγουμε το μέτρο της επίταξης, αφού είμαστε κατά αυτής.
 Ωστόσο, αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν μεγάλες ανάγκες στα δημόσια νοσοκομεία και γι’ αυτό προσπαθούμε να πείσουμε τους συναδέλφους, ώστε να βοηθήσουν εθελοντικά. Ήδη έχουμε ανοίξει μία σχετική λίστα με εθελοντές ιδιώτες γιατρούς, η οποία διευρύνεται συνεχώς. Λέμε στους συναδέλφους ότι, αν βοηθήσουν εθελοντικά, θα τους καλύψουμε απολύτως νομικά, σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο αστικής ευθύνης, αφού πολλοί φοβούνται τυχόν μηνύσεις από ασθενείς σε νοσοκομεία και τους συγγενείς τους», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Νίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages