ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ για την ανάπλαση της πλατείας Γαργαλιάνων - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ για την ανάπλαση της πλατείας Γαργαλιάνων

 


Τη δημιουργία νέου κωδικού «Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Γαργαλιάνων» και την εγγραφή ποσού 328.848 ευρώ αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας σε τροποποίηση του προϋπολογισμού.

Στην ίδια τροποποίηση αποφασίστηκε και η δημιουργία κωδικού «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες» με ποσό 87.420 ευρώ.
Ωστόσο από την πλευρά της αντιπολίτευσης υπήρξε διαφωνία, με το δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Μερκούρη να επισημαίνει ότι η δημοτική αρχή λειτουργεί απρογραμμάτιστα. Μάλιστα σε ό,τι αφορά την κεντρική πλατεία Γαργαλιάνων σημείωσε ότι θα έπρεπε να είχαν έρθει σε συνεννόηση με την τοπική κοινωνία.
Αναλυτικά ο κ. Μερκούρης ανέφερε:
«Δεν συναινώ να εισαχθεί το θέμα αυτό για συζήτηση και λήψη απόφασης από το Σώμα διότι: Ένα θέμα πολύ σοβαρό το φέρνετε εκτός ημερήσιας διάταξης 50 λεπτά(!) πριν τη συνεδρίαση, όταν η πρόσκληση έχει κυκλοφορήσει από το μεσημέρι της Παρασκευής. Δεν ήταν έτοιμη; Ακολουθείτε αυτά τα δύο χρόνια μια τακτική που εμένα προσωπικά με προσβάλλει και πιστεύω και τα άλλα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής. Θέματα σοβαρά έρχονται την τελευταία στιγμή. Προσπαθείτε να μας αιφνιδιάσετε; Μας θεωρείτε δεδομένους ότι δεν θα αντιδράσουμε και όταν αντιδρούμε μας υβρίζετε.
Για πολλοστή φορά θα επισημάνω ότι λειτουργείτε απρογραμμάτιστα. Γιατί τόση βιασύνη για τη σημερινή τροποποίηση; Είμαστε ένα μήνα πριν την εκπνοή του χρόνου. Τι μπορείτε να κάνετε; Ακολουθεί προϋπολογισμός και τεχνικό πρόγραμμα και πριν την ψήφισή τους δεν θα μπορείτε να λειτουργήσετε. Ακατανόητη αυτή η βιασύνη σας. Γρήγορα ξεχνάτε την επισκευή του κτηρίου ρολογιού στα Φιλιατρά, το στοιχειωμένο έργο στο Καλό Νερό, την αποκατάσταση του δημοτικού κτηρίου στον Πύργο Τριφυλίας και τις εργασίες στο κλειστό γυμναστήριο Γαργαλιάνων, για το οποίο υπάρχει πρόσφατη απόφαση του υπερκείμενου οργάνου, του Δημοτικού Συμβουλίου. Για τη δημιουργία του κωδικού της πλατείας Γαργαλιάνων οφείλατε να έχετε έλθει σε συνεννόηση με την τοπική κοινωνία.
Προχωράτε σε μια κίνηση επίδειξης δύναμης και δεν σας απασχολεί η άποψη των πολιτών. Όσο για τη στέγη του Δημοτικού Σχολείου Κοπανακίου έπρεπε να είχατε ήδη αναθέσει το έργο όπως προβλέπεται και όπως πράξατε για εργασίες αγροτικής οδοποιίας στη Δ.Ε. Γαργαλιάνων. Ζητήστε και καμιά προσφορά για τις απευθείας αναθέσεις! Αν επιμένετε να συζητηθεί το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, ψηφίζω κατά και καταγγέλλω τον τρόπο που λειτουργείτε».  Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages