Η ΜΑΡΙΝΑ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

Η ΜΑΡΙΝΑ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ


Στην αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων τα οποία μπορούν να κινητοποιήσουν επενδύσεις και αναπλάσεις σε τοπικό επίπεδο, στρέφεται η προσοχή του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς παράλληλα προετοιμάζονται και οι μεγαλύτεροι διαγωνισμοί, όπως αυτοί για τη νέα παραχώρηση της Αττικής Οδού και την πώληση του 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος”. 
 Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η προκήρυξη δύο νέων διαγωνισμών. Ο πρώτος αφορά την μακροχρόνια παραχώρηση της Μαρίνας Πύλου και ο δεύτερος την πώληση του ακινήτου του πρώην ΕΟΜΜΕΧ στον Ταύρο Αττικής. Αυτή θα είναι η δεύτερη προσπάθεια αξιοποίησης και για τα δύο περιουσιακά στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ καθώς πολεοδομικές εκκρεμότητες και ασάφειες είχαν οδηγήσει σε καθυστερήσεις και τελικά την μη υποβολή δεσμευτικών προσφορών στους προηγούμενους διαγωνισμούς. Ειδικά για τη μαρίνα Πύλου ο προηγούμενος διαγωνισμός είχε ξεκινήσει το 2013 με 11 ενδιαφερόμενους, οχτώ εκ των οποίων είχαν περάσει στη φάση των δεσμευτικών προσφορών. 
Όμως εμπλοκές με την αρχαιολογία, την τοπική δημοτική αρχή και άλλους φορείς οδήγησαν σε πολυετή καθυστέρηση και τελικά το 2018 ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος κανένα επενδυτικό σχήμα που συμμετείχε στην B’ φάση του διαγωνισμού δεν κατέθεσε δεσμευτική προσφορά.
Για το λιμάνι της Κυπαρισσίας υπάρχει η δέσμευση της περιφέρειας Πελοποννήσου ότι ως το τέλος της 4ετίας το έργο των παρεμβάσεων με θωράκιση του προσήνεμου και υπήνεμου μόλου θα έχει ολοκληρωθεί, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα λειτουργήσει ως φορέας υποδοχής σκαφών ή μαρίνα για τουριστικά σκάφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages