Τεχνίτης του ΔΕΔΔΗΕ έπαθε σοκ από ηλεκτρικό ρεύμα στην Αγία Κυριακή Φιλιατρών - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Τεχνίτης του ΔΕΔΔΗΕ έπαθε σοκ από ηλεκτρικό ρεύμα στην Αγία Κυριακή Φιλιατρών


Τραγωδία παραλίγο να σημειωθεί στην Αγία Κυριακή Φιλιατρών το μεσημέρι της Κυριακής, όταν τεχνίτης του ΔΕΔΔΗΕ χτυπήθηκε από το ηλεκτρικό ρεύμα κατά τη διάρκεια αποκατάστασης ζημιάς. Το ευτύχημα ήταν ο τεχνίτης από τους Γαργαλιάνους τραυματίστηκε και δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.
 Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, το ατύχημα προήλθε από παράνομη γεννήτρια σε θερμοκήπιο. 
Ο τεχνίτης που χτυπήθηκε από το ρεύμα, μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για περαιτέρω εξετάσεις. Με βάση την ενημέρωσή μας, σώθηκε επειδή είχε λάβει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας (άρβυλα, γάντια) και γιατί ήταν στο καλαθοφόρο και όχι στο έδαφος ή πάνω σε βρεγμένη κολόνα. Το περιστατικό έγινε γύρω στις 2.45 την Κυριακή, όταν συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ εργαζόταν στην Αγία Κυριακή Φιλιατρών σε δίκτυο μέσης τάσης που ήταν εκτός λειτουργίας. Ο τεχνίτης που ήταν σε καλαθοφόρο όχημα ξαφνικά χτυπήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα. 
ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ 
Οπως διαπιστώθηκε, η γραμμή πήρε ρεύμα από παράνομη γεννήτρια από παρακείμενο θερμοκήπιο. Η γεννήτρια δεν είχε άδεια και τέτοιες παράνομες γεννήτριες εγκυμονούν κινδύνους για τους ιδιοκτήτες τους, κατά τη λειτουργία τους και κυρίως για τους τεχνίτες του ΔΕΔΔΗΕ, που εργάζονται στην αποκατάσταση ζημιών. Η νόμιμη γεννήτρια πρέπει να δηλωθεί, να ελεγχθεί και να πάρει έγκριση από τον ΔΕΔΔΗΕ. Ο έλεγχος και η έγκριση αφορούν κυρίως την προϋπόθεση η γεννήτρια κατά τη λειτουργία της να έχει ειδικούς τετραγωνικούς διακόπτες (διπλής ενέργειας), που να κάνουν μεταγωγή του ρεύματος, να το απομονώνουν και να μην επιστρέφει στο δίκτυο. Κάτι τέτοιο δεν είχε η συγκεκριμένη γεννήτρια που προκάλεσε το ατύχημα. Οπως ενημερωθήκαμε, σε τέτοιες περιπτώσεις το ρεύμα από 400 βολτ που έχει στο θερμοκήπιο μπαίνει στο δίκτυο που έχει 20.000 βολτ, γι’ αυτό και είναι μεγάλος ο κίνδυνος δυστυχήματος και απώλειας ανθρώπινης ζωής. Γ.Σ. (Φωτογραφία αρχείου)  εφ. "Ελευθερία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages