ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ

 


Ευθεία σύσταση προς τις επιχειρήσεις να συγκρατήσουν τις πληθωριστικές προσδοκίες και να απορροφήσουν μέρος των ανατιμήσεων, απευθύνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

«Οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και των πρώτων υλών (…) θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από τις επιχειρήσεις με ιδιαίτερη αυτοσυγκράτηση σε ό,τι αφορά την μεταφορά του σχετικού κόστους στις τιμές καταναλωτή, και να συνυπολογίσουν στις αποφάσεις τους ότι έχουν μπροστά τους μια περίοδο δυναμικής ανάπτυξης στην οποία θα μπούμε από το 2022 και στα επόμενα χρόνια, την οποία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διακυβεύσουμε παρασυρόμενοι στον φαύλο κύκλο των πληθωριστικών προσδοκιών» ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν πως οι επιχειρήσεις βλέπουν τα κόστη που αυξάνονται και συζητούν πώς θα αντιδράσουν.

Αλλά συνιστούν «ψυχραιμία και όχι βιαστικές αποφάσεις εν θερμώ».

Όπως λένε στην κυβέρνηση, «η κρίσιμη η μάχη που πρέπει να δώσουμε σε αυτήν την περίοδο, είναι να αντιμετωπίσουμε τις πληθωριστικές προσδοκίες. Οι αυξήσεις στις τιμές διεθνώς δημιουργούν ένα τέτοιο κλίμα και αυτός ο κίνδυνος είναι που πρέπει να αποφύγουμε. Στην Ελλάδα ως τώρα τον έχουμε αποφύγει γιατί η χώρα προερχόταν από μια μακρά περίοδο αποπληθωρισμού. Αλλά αυτή η περίοδος θέλει προσοχή» όπως λένε.

Και εκτιμούν ότι οι επιχειρήσεις επηρεάζονται ψυχολογικά και από φόβους –που διαψεύδονται- για νέο lockdown κ.λπ. «επειδή αυτή η τελευταία φάση της πανδημίας φαίνεται να επιμένει ιδιαίτερα. Συνεπώς έχει μεγάλη σημασία να μην έχουμε στη φάση αυτή λάθος αποφάσεις σαν συλλογικό σώμα στην Οικονομία» τονίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages