Οι αυξήσεις στο ρεύμα περνάνε στους αγρότες - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Οι αυξήσεις στο ρεύμα περνάνε στους αγρότες

 


Οι αυξήσεις στο ρεύμα περνάνε στους αγρότες και από εισφορές στους ΤΟΕΒ, ηλεκτροσόκ από  τους λογαριασμούς

Τα ποσά που αντικρίζουν είναι «φουσκωµένα», σε σηµείο «παραζάλης» µε κύριο «υπεύθυνο» τη ρήτρα αναπροσαρµογής, που αντιστοιχεί στις περισσότερες περιπτώσεις περίπου το 1/3 της συνολικής χρέωσης. Σε ανάλογα δυσµενή θέση θα περιέλθουν, όµως, και όσοι αγρότες που εξυπηρετούνται από τους ΤΟΕΒ, καθώς η ισχυρή πίεση που ασκείται από τις ανατιµήσεις στην ενέργεια, φέρνει αυξήσεις – «φωτιά» και στις εισφορές ανά στρέµµα, ενόψει της νέας αρδευτικής περιόδου του 2022.

«Είναι ένας σύγχρονος κεφαλικός φόρος στο αγροτικό ρεύµα. Μιλάµε για κανονική δίωξη των παραγωγών», ανέφερε στην Agrenda o Γιώργος Καραγκιοζόπουλος, αγρότης από τη Μελίκη Ηµαθίας, ο οποίος ακόµη δεν µπορεί να συνέλθει από το «σοκ» που υπέστη όταν είδε το λογαριασµό της ∆ΕΗ για µία από τις τρεις ποµόνες που διατηρεί για να αρδεύει τις καλλιέργειές του.

«Βλέπω τα νούµερα και έχω λαχταρήσει. Ο συνολικός λογαριασµός που µου ήρθε είναι 2.921 ευρώ και από αυτά τα 1.040 ευρώ, είναι η ρήτρα αναπροσαρµογής, το νέο φασούλι µε το οποίο επιβαρύνουν το κόστος παραγωγής», εξήγησε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι ανάλογα δυσάρεστες εκπλήξεις δέχονται και οι άλλοι παραγωγοί στην περιοχή, που διαθέτουν γεωτρήσεις.

Σύµφωνα µε το συνοµιλητή µας οι αυξήσεις είναι υπέρογκες και για τη συντριπτική πλειονότητα των αγροτών, υπάρχει αδυναµία πληρωµής της οφειλής τους. «Εδώ είχαµε επιδοτούµενο το αγροτικό ρεύµα και αγκοµαχούσαµε να το πληρώνουµε, πόσω µάλλον τώρα, που τα ποσά έχουν εκτοξευτεί. ∆ηλαδή, τί κάνουν; Μας δίνουν µια έκπτωση από τη µια πλευρά και µας την παίρνουν τρεις φορές επάνω από την άλλη;», διερωτήθηκε ο αγανακτισµένος παραγωγός, σηµειώνοντας πως πρέπει να υπάρξει στήριξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages