Πρόσκληση του δημάρχου για συμμετοχή των δημοτών της ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ στην απογραφή - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Πρόσκληση του δημάρχου για συμμετοχή των δημοτών της ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ στην απογραφή

 




Με αφορμή την εν εξελίξει απογραφή πληθυσμού και κατοικιών από την Ελληνική Στατιστική Αρχή που διενεργείται σε ολόκληρη τη χώρα, ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης καλεί με το σύνθημα «ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ!» όλους τους πολίτες που διαμένουν στην περιοχή να απογραφούν ώστε να έχει ο Δήμος ικανές χρηματοδοτήσεις για έργα που είναι αναγκαία.

Αναφέρει συγκεκριμένα:
Αγαπητές Συνδημότισσες και Αγαπητοί Συνδημότες,
Έπειτα από μία δεκαετία, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) διενεργεί την «Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών», με σκοπό τη συγκέντρωση στοιχείων για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ελλάδας, καθώς επίσης και για τη σύνθεση των νοικοκυριών και τις συνθήκες στέγασής τους.
Εφέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού (Covid-19), έχει επιλεγεί να διενεργηθεί ηλεκτρονική αυτοαπογραφή, μέσω της ψηφιακής πύλης www.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό κωδικό αριθμό, που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία και που οι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ θα αφήσουν, σε κλειστό φάκελο, σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα.
Για όσους, όμως, πολίτες, που για οιονδήποτε λόγο (π.χ. μη εξοικείωση με νέες τεχνολογίες κ.λ.π.), δεν είναι εφικτό να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, η απογραφή τους θα πραγματοποιηθεί με το συνήθη τρόπο (μέσω συνέντευξης, από απογραφέα της ΕΛΣΤΑΤ, που θα τους επισκεφθεί στην οικία τους), όπως συνέβη και στις προηγούμενες απογραφές, αφού προηγούμενως θα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Η «Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021», αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική και απαραίτητη διαδικασία, την οποία οφείλουμε, όλοι ανεξαιρέτως, να στηρίξουμε, λαμβάνοντας μέρος σε αυτήν.
Διότι, με βάση τον πληθυσμό κάθε Δήμου διαμορφώνονται, τόσο το ύψος των χρηματοδοτήσεων, που πρόκειται να λάβει αυτός από τα κρατικά κονδύλια, όσο και η ένταξή του σε σημαντικά χρηματοδοτικά προγράμματα (ΕΣΠΑ κ.α.), προκειμένου να υλοποιηθούν έργα και παρεμβάσεις, που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση και ανάπτυξή του, καθώς επίσης και η κατανομή των εδρών των τοπικών και δημοτικών συμβουλίων των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Και γιατί, με την απογραφή στον τόπο μας, παρέχουμε τη δύναμη στο Δήμο Τριφυλίας να διεκδικήσει έργα και χρηματοδοτήσεις τέτοιες, που θα τον οδηγήσουν ένα βήμα παραπέρα και με ρυθμούς εξέλιξης τέτοιους, που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ζωής, όπως και της καθημερινότητάς μας, όλων μας.
Για τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, ΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΙΦΥΛΙΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΓΡΑΦΟΥΝ, στον τόπο τους!
Στηρίζουμε, με κάθε τρόπο, το χωριό, την πόλη και το Δήμο μας και συμμετέχουμε ενεργά στο παρόν, με σκοπό να επιτύχουμε ένα καλύτερο και πιο ευοίωνο μέλλον.
Και φυσικά, κανένας δεν περισσεύει στην προσπάθειά μας αυτή.
Γι’ αυτό, λοιπόν… «ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages