Στην υπηρεσία της εφορίας και οι πολίτες για πλαστές αποδείξεις - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

Στην υπηρεσία της εφορίας και οι πολίτες για πλαστές αποδείξεις

 


Στην  υπηρεσία της εφορίας και οι πολίτες. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σχεδιάζει μία νέα εφαρμογή με την οποία οι πολίτες κατά τη συναλλαγή τους με ένα κατάστημα θα μπορούν να ελέγξουν εάν η απόδειξη που έλαβαν ήταν νόμιμη.

Αρχικά όλες οι αποδείξεις θα έχουν έχουν QR code. Αφού σκανάρουν την απόδειξη με το κινητό τους θα διαπιστώνουν τη γνησιότητας της.

Στην περίπτωση που η ηλεκτρονική εφαρμογή βγάλει μήνυμα ότι δεν αναγνωρίζεται τότε οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν τις πληροφορίες στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Αμέσως θα ξεκινήσει έλεγχος και εφόσον εντοπισθεί παράνομος ή αδήλωτος μηχανισμός  ο καταστηματάρχης θα πληρώνει ιδιαίτερα τσουχτερό πρόστιμο.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όταν διαπιστώνεται η παραβίαση ή παραποίηση ή επέμβαση κατά οποιονδήποτε τρόπο στη λειτουργία των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών (ΦΗΜ) καθώς και η έκδοση στοιχείων λιανικής πώλησης από ΦΗΜ ο οποίος δεν λειτουργεί με εγκεκριμένες προδιαγραφές, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των επαγγελματικών εγκαταστάσεων από 2 έως 12 μήνες, ενώ παράλληλα επιβάλλεται πρόστιμο 100.000 ευρώ. Με τη νέα ρύθμιση, όταν ο υπαίτιος της παράβασης είναι ο κάτοχος-χρήστης του φορολογικού ηλεκτρονικού μηχανισμού, επιβάλλεται αναλόγως το ποσό του προστίμου, χωρίς να εφαρμόζονται τα ανώτατα όρια. Δηλαδή επιβάλλεται πρόστιμο 15% επί του τζίρου της επιχείρησης το οποίο δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 10.000 ευρώ για απλογραφικά και 30.000 ευρώ για διπλογραφικά. Στην περίπτωση αυτή διατηρούνται τα πρόστιμα χωρίς να ισχύουν τα ανώτατα πλαφόν

Πως θα γίνεται ο έλεγχος στις αποδείξεις

-Η εφαρμογή θα ενσωματώνει τη δυνατότητα σάρωσης του QR code, θα προβάλει τα αποτελέσματα και σε περίπτωση που υπάρχει ένδειξη παράβασης, θα δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να υποβάλει τις σχετικές πληροφορίες στην Α.Α.Δ.Ε.

-Η εν λόγω εφαρμογή θα διανεμηθεί από τα Ηλεκτρονικά Καταστήματα Google Play (Android) και App Store (iOS).

Τα λειτουργικά χαρακτηριστικά της εφαρμογής θα είναι:

-Μηχανισμός σάρωσης του QR code των αποδείξεων λιανικής πώλησης.

-Αυτόματη αποστολή ερωτήματος στη σχετική βάση δεδομένων των Φ.Η.Μ.

-Προβολή του αποτελέσματος με εύληπτο και απλό τρόπο.

-Δυνατότητα φωτογράφισης της χάρτινης απόδειξης σε συνέχεια αποτελέσματος με ενδείξεις παράβασης.

-Αποστολή της απόδειξης (βασικά στοιχεία, φωτογραφία, αποτέλεσμα ελέγχου στην βάση δεδομένων) και προαιρετικά της γεωγραφικής θέσης του χρήστη (georeference) στο σύστημα λήψης και διαχείρισης πληροφοριών της Α.Α.Δ.Ε.

-Επιλογή για υποβολή πληροφορίας, είτε κατόπιν ταυτοποίησης του χρήστη (με κωδικούς taxisnet), είτε ανώνυμα.

-Δυνατότητα προβολής ενημερωτικών μηνυμάτων

-Περιβάλλον λειτουργίας σε ελληνικά και αγγλικά.

-Έκδοση στατιστικών στοιχείων για την παρακολούθηση της χρήσης της εφαρμογής

-Λειτουργία σε λειτουργικό σύστημα Android και iOS.

-Κοινό εικαστικό μέρος της εφαρμογής θα είναι κοινό σε όλες τις πλατφόρμες, ώστε να μη δημιουργεί σύγχυση, και θα ακολουθεί τον οδηγό εταιρικής ταυτότητας της Α.Α.Δ.Ε. (λογότυπο, χρώματα κ.λπ.).

-Δυνατότητα αναβαθμίσεων.

-Αυξημένη Χρηστικότητα (Enhanced Usability). Σαφής και φιλική προς το χρήστη πλοήγηση στις επιμέρους ενότητες της εφαρμογής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages