Έγκριση κορονοενίσχυσης ελιάς από το υπουργείο Οικονομικών - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Έγκριση κορονοενίσχυσης ελιάς από το υπουργείο Οικονομικών

 


Αν και εφόσον εγκριθεί θα περιλαμβάνει όλες τις δηλωμένες ως επιτραπέζιες (Κονσερβολιά, Χαλκιδικής κ.λπ.).

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Κων. Μαραβέγιας, για τα θέματα της αρμοδιότητάς μας, σας πληροφορούμε τα εξής, αναφέρει σχετικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός:

Λόγω των εξαιρετικών περιστάσεων που δημιουργήθηκαν από την έξαρση της πανδημίας Covid19, κρίναμε αναγκαία τη λήψη στοχευμένων μέτρων στήριξης του πρωτογενούς τομέα, εστιάζοντας σε επί μέρους κλάδους που επλήγησαν ιδιαίτερα, με σκοπό τόσο την άρση των σοβαρών διαταραχών που αντιμετώπισαν όσο και τη διατήρηση της βιωσιμότητάς των.

Σχετικά με τη στήριξη του ελαιοκομικού τομέα, σημειώνεται ότι ο εν λόγω τομέας στηρίχθηκε μέσω του Μέτρου 21 «Έκτακτη, προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, με συνολικό ποσό στήριξης 126,3 εκατ. € στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες του τομέα της ελαιοποιήσιμης ελιάς ή/και διπλής κατεύθυνσης, το οποίο συνιστά το μέγιστο δυνατό ποσό που, με βάση τον σχετικό Κανονισμό της Ε.Ε., μπορεί να χορηγηθεί, εξαντλώντας τις χρηματοδοτικές δυνατότητες του ΠΑΑ [2% των πόρων της συμμετοχής του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) στο ΠΑΑ κάθε Κράτους-Μέλους].

Πλέoν των ανωτέρω, σχεδιάζουμε καθεστώς στήριξης του τομέα της καλλιέργειας της επιτραπέζιας ελιάς, πλην Kαλαμών, στην επικράτεια, ενώ έχουν, μέχρι στιγμής, ολοκληρωθεί οι κάτωθι διαδικασίες:

  • Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών το αίτημα ενίσχυσης του προϋπολογισμού του Υπουργείου μας, ύψους 11.125.560 ευρώ.
  • Απεστάλη στην Ε.Ε. η σχετική ΚΥΑ για έγκριση.

Μετά την έγκρισή της, η εν λόγω ΚΥΑ θα διαβιβασθεί στα συναρμόδια Υπουργεία για υπογραφή.

Δείτε εδώ την απάντηση Λιβανού

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages