Ανοδικά κινήθηκαν οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

Ανοδικά κινήθηκαν οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων

Ανοδικά κινήθηκαν και το καλοκαίρι οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος, με την αυξητική τάση η οποία έχει κάνει την εμφάνισή της εξαιτίας της πανδημίας να επεκτείνεται περαιτέρω. Το μεγάλο στοίχημα είναι αν και πότε οι καταθέσεις θα επιστρέψουν στην ελληνική οικονομία, μέσω της κατανάλωσης από πλευράς των ιδιωτών και με επενδύσεις και προσλήψεις προσωπικού από τις επιχειρήσεις. Η συνεχιζόμενη αποταμίευση τόσο των ιδιωτών όσο και των επιχειρήσεων, αντανακλά τον προβληματισμό και την ανασφάλεια που αιωρούνται αναφορικά με τις οικονομικές συνθήκες.

Ειδικότερα βάσει των στοιχείων της ΤτΕ, οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 1,619 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, έναντι αύξησης κατά 359 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής αυξήθηκε σε 14,5% από 13,7% τον προηγούμενο μήνα. Το σύνολο των καταθέσεων διαμορφώθηκε στα 169,8 δισ. (από 168, 1 δισ. τον προηγούμενο μήνα).

Από τα 169,8 δισ. ευρώ τα 130,6 δισ. ευρώ αφορούν τις καταθέσεις των νοικοκυριών και τα υπόλοιπα 39,2 δισ. ευρώ των επιχειρήσεων.

Οι καταθέσεις των επιχειρήσεων παρουσίασαν αύξηση κατά 1,077 δισ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 281 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, με τον ετήσιος ρυθμό μεταβολή να μειώνεται σε 19,3% από 21,4% τον προηγούμενο μήνα.

Ειδικότερα, οι καταθέσεις των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 1,278 δισ. ευρώ, έναντι αύξησης 1,498 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, την ίδια ώρα που οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μειώθηκαν κατά 201 εκατ. ευρώ, έναντι συρρίκνωσης κατά 1,217 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Αυξημένες κατά 542 εκατ. ευρώ οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων, έναντι αύξησης κατά 78 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής αυξήθηκε σε 9,7% από 9,4% τον προηγούμενο μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages