ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΕ ΕΣΤΙΑΣΗ ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ DELIVERY ΣΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΕ ΕΣΤΙΑΣΗ ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ DELIVERY ΣΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ


Ένας δύσκολος χειμώνας ακρίβειας και πανδημίας περιμένει τις επιχειρήσεις τις εστίασης καθώς τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, με τους επαγγελματίες εστίασης να παραμένουν στα κάγκελα, δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην επιβίωση των επιχειρήσεων. Στην πραγματικότητα η εστίαση μπαίνει ξανά σε ένα πολύμηνο άτυπο lockdown
Η ανησυχία είναι διάχυτη στον Κυπαρισσιακό κόλπο καθώς οι περισσότερες επιχειρήσεις εστίασης εργάζονται με μειωμένο προσωπικό αλλά οι περισσότερες πλέον έχουν αυξήσει την παράδοση κατ οίκον με το delivery να αποτελεί ορόσημο για τους περισσότερους.
 Ο κλάδος αυτή τη φορά δεν φαίνεται να μένει με σταυρωμένα τα χέρια, θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, ενώ την Δευτέρα αναμένεται συνάντηση του κλάδου , προκειμένου να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις. Οι επαγγελματίες της εστίασης ζητούν: Την μετάθεση αποπληρωμής των επιστρεπτέων ακόμη και τη διαγραφή για κάποιες επιχειρήσεις η οποία θα είναι σωτήρια για όλους. Μείωση των ενοικίων απαραίτητη για επιχειρήσεις που υπολειτουργούν. 
 Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών ή προγράμματα στήριξης της απασχόλησης θα βοηθήσουν στην ρευστότητα μας. Δυνατότητα άντλησης νέων κεφαλαίων από ΕΣΠΑ για στήριξη του κλάδου. Μη επιστρεπτέα για επιχειρήσεις που έχουν πτώση. Πάντως ο μειωμένος τζίρος στην Τριφυλία αλλά και η αρνητική ψυχολογία λόγω των νέων μέτρων επηρεάζουν αρνητικά τους καταναλωτές καθώς οι κατ οικον παραδόσεις αποτελούν το 60% πολλές φορές του τζίρου στην εστίαση.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages