ΑΔΕΙΟΙ ή με κουτσουρεμένη επιδότηση οι λογαριασμοί για τους αγρότες της Τριφυλίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

ΑΔΕΙΟΙ ή με κουτσουρεμένη επιδότηση οι λογαριασμοί για τους αγρότες της Τριφυλίας


 Μια πληρωµή µε σοβαρές ελλείψεις και προβλήµατα και άδειους λογαριασμούς αντίκρυσαν αγρότες της Τριφυλίας µε την αποστολή της λίστας πληρωµής στις τράπεζες και τις πρώτες αναλήψεις από τα ΑΤΜ κάποιες ώρες µετά ή και Τετάρτη.
Αρκετοί μάλιστα αναγνώστες μας με επιδότηση από 250 ευρώ και κάτω είδαν μηδενικά ποσά στα βιβλιάρια καταθέσεων όπως αναφέρουν....

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ παρά το γεγονός ότι έγιναν οι διορθώσεις που έγιναν το προηγούµενο διάστηµα και µέχρι που έκλεισε το µηχανογραφικό σύστηµα του ΟΠΕΚΕΠΕ για τους ελέγχους είναι πολύ λίγες και το σίγουρο είναι ότι δεν έχουν επιλυθεί τα θέµατα µε τον ΑΤΑΚ, τις επιλεξιµότητες και τα αχρεωστήτως καταβληθέντα.
Αυτό σηµαίνει ότι για όσους δεν πληρώθηκαν ή πήραν λιγότερα στην προκαταβολή του Οκτωβρίου, το ίδιο θα γίνει και τώρα στην εξόφληση. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι µόλις για 10.000-11.000 αγροτεµάχια φαίνεται να έχει επιλυθεί το θέµα µε τις επιλεξιµότητες, για το οποίο υπενθυµίζεται ότι µόνο στην Αιτωλοακαρνανία ξεπερνούσαν τα 60.000 στρέµµατα.

Κανείς δεν δεσµεύεται αρµοδίως σύμφωνα με το agronews να µιλήσει για το ποσό που έχουν λαµβάνειν οι παραγωγοί, µε δεδοµένο ότι υπολείπονται περίπου 900 εκατ. ευρώ. Μεγάλο αγκάθι και φέτος παραµένει το θέµα του Εθνικού Αποθέµατος, ενώ ακόµα δεν έχει «αποφασιστεί» αν θα πληρωθεί µαζί µε την εξόφληση, καθώς κάποιες χιλιάδες αιτήσεις «κρατούνται πίσω» για περαιτέρω έλεγχο. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόµενο και σ’ αυτή την περίπτωση να πληρωθούν «κάποιοι» από τους δικαιούχους, αφήνοντας αρκετούς να… περιµένουν τη διορθωτική του Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages